I forrige uke fylte min yngste datter Emilie 24 år. Hun har videreført tradisjonen hjemmefra, og inviterte familien til bursdagsfest med masse liv og latter, og et bugnende kakebord. Mammaen klarte ikke å holde fingrene av fatet og benyttet sjansen til å bake whoopie pies kamuflert med rosa effekter fra kjøkkenskuffen. Det hadde den lille, store prinsessen slett ikke noe imot!
Whoopie pies består av to myke kjeks, med deilig fyll imellom. Kjeksene og fyllet kan varieres i det uendelige, og du kan selvsagt pynte dem hvis du ønsker det. Dette er barnevennlige kaker både når det gjelder smak, utseende og størrelse - og som gleder barn i alle aldre. Til ca 20 ferdigfylte whoopie pies trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Kjeksene

50 g smør romtemperert
125 g sukker
1/2 dl solsikkeolje
1 egg romtemperert
220 g hvetemel
1 1/2 ts (ekte) vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 klype salt
3/4 boks kokosmelk

Hvit sjokoladekrem

175 g smør romtemperert
3 dl melis (ca.)
150 g hvit sjokolade smeltet
2 ts vaniljeekstrakt (eller 2 ts vaniljesukker)
strøssel (eventuelt)

SLIK GJØR DU

Rør sammen smør, sukker og solsikkeolje til det er godt blandet. Tilsett egget og visp blandingen til den er kremete og luftig.

Bland sammen alt det tørre. Bland det tørre vekselvis med melken, til alt er godt blandet sammen. Du skal nå ha en litt fast røre, som lett lar seg sprøyte utover, men fortsatt holder fasongen.

Sprøyt røren på et stekebrett, i små «dotter» som er omtrent som en 5 krone i diameter. Jeg har her benyttet en whoopiematte av silikon med tilhørende dekorpenn fra Harmonoya, som du får kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger og nettbutikker. Du kan selvsagt fint benytte bakepapir og sprøytepose om du ikke har dette utstyret, men pass på at du ikke sprøyter «dottene» for tett, da de flyter utover. Oppskriften rekker til ca 40 «dotter», dvs 20 whoopies.

Stekes ved 175 grader langt nede i ovnen, i ca 12 minutter, til småkakene er ferdigstekte. De skal være svakt lysebrune under og såvidt ha tatt litt farge på oversiden. Pass på mot slutten av steketiden.

Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad eller i en sjokoladesmelter. (Tips om smelting av sjokolade i vannbad finner du nederst her.) Kjør melis og smør i en kjøkkenmaskin, til det blir kremete. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør godt sammen. Tilsett til slutt vaniljeekstrakten og kjør i kjøkkenmaskinen til fyllet er fast, men fortsatt kremete. Juster eventuelt med mer melis, om nødvendig. Ha sjokoladekremen i sprøytepose og sprøyt på halvparten av kakene, og legg den andre halvparten oppå.

Whoopies smaker best nylaget, men kan oppbevares i tett boks i kjøleskapet et par dager. Vær obs på at enkelte sorter strøssel kan sette farge på sjokoladekremen dersom de blir stående mer enn et par timer.

Da er det bare å hive innpå, men sannsynligheten for at du ikke orker mer enn èn er ganske så stor.

Hurra for Emilie og dagen som var, og HURRA for min kjære som fyller år i dag (som slett ikke får servert rosa whoopies, men heller et realt biffmåltid)!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.