
Tabbouleh har sin opprinnelse fra Midt-Østen, og passer godt til stekte og grillede retter. Hovedingrediensen i tabbouleh er bulgur, som fremstilles av durumhvete som kokes, tørkes og knuses. Bulguren tilsettes tradisjonelt persille, mynte, tomat, vårløk, sitronsaft og olivenolje. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
3 dl | bulgur |
6 dl | vann |
1 | grønnsaksbuljongterning |
3 | gode tomater uten kjerne, i små terninger |
1 | liten rødløk , i små terninger |
1/2 | agurk , i små terninger |
1 neve | bladpersille , finstrimlet |
8-10 | mynteblader , finstrimlet |
1/2 | sitron , saften (ca.) |
3-4 ss | god olivenolje |
pepper |
SLIK GJØR DU
Kok opp vannet sammen med buljongterningen (eller tilsvarende mengde grønnsaksfond). Tilsett bulguren og la den småkoke under lokk ca. 8 minutter. Ta av lokket og la bulguren dampe et par minutter på lav varme til alt vannet er fordampet. Avkjøl.
Del tomatene i to og grav ut kjernene med en teskje. Skjær tomater, løk og agurk i små terninger. Rødløken kan eventuelt erstattes med vårløk. Bland bulgur, grønnsaker og urter, og bland inn olivenolje. Smak til med presset sitron, (salt) og pepper. Tabbouleh kan fint forberedes flere timer før servering.
Serveres som den er sammen med for eksempel pitabrød, eller som tilbehør til kjøtt og fiskeretter, for eksempel grillede kyllingspyd. Hummus smaker også godt sammen med tabbouleh.
VELBEKOMME!
Passer kjempegodt til grillmat 🙂
Hei
Vil denne passe til stekt/grillet laks?
Jeg elsker Tabbouleh. Har du fått det servert utenfor Norge? For at dette skal være en ordentlig Tabbouleh må du nemlig bruke mer MYE mer persille. Bare et tips.
Tabbouleh skal nesten være grønn…på bilde ligner dette ike på en Tabbouleh for meg.
Hilse Lina opprinnelig fra Tunis
Helt enig! Det stemmer IKKE at hovedingrediensen er bulgur, det er urtene som skal stå i sentrum.
Denne smakte helt nydelig og har blitt en favoritt her i huset
Hirse er et godt glutenfritt alternativ til bulgur.