Denne smakfulle forretten med skinke, chèvre (fransk geitost) og fiken laget vi på en gourmetkveld i vennegjengen for mange år siden, og den er tidligere publisert her. Siden den gang har den blitt servert mange ganger, for i tillegg til at det er god på smak er denne forretten enkel og rask å forberede. Her kan rullene gjøres klar på forhånd, og stekes kjapt rett før gjestene setter seg til bords.

Annonse

Ingredienser

SALAT

12 skiver god spekeskinke
150 g chèvre , i "staver
4 ss pinjekjerner
5 ferske fiken , i båter
småbladsalat

VINAIGRETTE/DRESSING

3 ss bringebæreddik
2 ss god olivenolje
1-2 ts honning (smak til)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Legg skinkeskivene utover arbeidsbordet, og behold gjerne de små plastarkene under, hvis de ligger mellom skinkeskivene du benytter. Skjær osten i 12 «staver» og legg en ostebit på hver skinkeskive. Rull skinken rundt osten og legg rullen med skjøten ned på et smurt ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 8 minutter, til osten begynner å smelte. Tilsett pinjekjernene etter ca. 5 minutter steketid og la dem steke med de siste minuttene. Pass på, for pinjekjerner blir fort brent!

Rør sammen eddik og olje, og smak til med honning, salt og pepper. Vend ca. halvparten av dressingen inn i salaten og fordel salaten på 6 tallerkener eller på et stort serveringsfat. Fordel deretter fikenbåtene og skinkerullene oppå, og dryss pinjekjernene over. Drypp resten av dressingen over retten, og server straks. Nytes med godt brød og gjerne sammen med et glass god vin.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, tenkte jeg skulle prøve skinke og chevre ruller til forrett idag 🙂 …lurte bare på hvor varm ovnen skal være?

  2. Hei! Denne forretten med skinke og chevre var noe av det beste jeg har smakt på lenge. Serverte den til forrett sist familien var samlet og alle ble veldig imponert over denne retten, men jeg måtte jo gi all æren til deg 🙂

  3. Hei, jeg tenker å prøve denne oppskriften i kveld. Også lurte jeg på om det passer å bruke en kombinasjon av rå fiken og ovnsbakte fiken?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.