I dag er min kjære Mathias 3 år! GRATULERER MED DAGEN, gutten min! I ettermiddag blir det sjørøverfest med saltmat og søtmat og penger og gull. Straks skal jeg gå i gang med å pynte sjokoladekakesjørøverskipet - og blir det noe å dele kommer det kanskje et sjørøverinnlegg på bloggen også. Vi har allerede tyvstartet med sjørøvermuffins, juice og fødselsdagsgaver i senga på morgenkvisten. Treåringen ga uttrykk for at dette var en helt ok start på dagen!
I går ble treåringen feiret i barnehagen og med seg hadde han et stort glass med oreokjeks og ett med sjørøverkjeks. Han er glad i mammas småkjeks den gutten! Oppskrift på oreokjeksen finer du her. Jeg stanset ut et hull i den ene kjeksdelen slik at fyllet kom til syne - og fylte dette med strøssel. Oppskriften på sjørøverkjeks kommer nedenfor. For å ha nok til både barnehagefeiring og barneselskap laget jeg dobbel porsjon. Har du ikke behov for alt på en gang kan du enten halvere oppskriften eller fryse ned deigen du ikke trenger og steke opp ved behov. Til ca 50 kjeks trenger du:

Annonse

Ingredienser

250 g smør , romtemperert
2 dl demerarasukker
2 egg
250 g hvetemel
1 dl havregryn
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 lime , skall av lime
100 g mørk sjokolade , hakket
100 g Smarties (ca.)

SLIK GJØR DU

Pisk smør og sukker i en kjøkkenmaskin til det blir kremete. Tilsett eggene, ett av gangen.  Bland sammen hvetemel, bakepulver, havregryn og salt, og vend det inn i røra. Vend inn limeskall, sjokolade og smarties. Hold gjerne igjen noen smarties til den siste «finishen».

Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet noen timer, eller en halvtime i fryseren dersom du vil steke kakene samme dag.

Rull deigen i 5 cm tykke pølser og del opp i ca 1 cm tykke biter. Størrelsen velger du selv, men siden jeg skulle lage kjeksen til små barn valgte jeg ganske små kjeks – og fikk ca 50 stk. Legg skivene på bakepapirkledt stekebrett og dytt gjerne en smarties eller to i deigen. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 10 minutter, til kjeksene er gyldne. Følg med mot slutten av steketiden, ovner steker ulikt. La kjeksen hvile et par minutter på stekebrettet før du forsiktig flytter de over på en rist.

Oppbevares i tett boks eller glass, og er holdbar et par uker.

Her er bursdagsgutten som i en alder av tre år snart er onkel til 3! De to storesøstrene venter hver sin prinsesse i løpet av de kommende ukene. Som dere ser tar han onkeloppgaven alvorlig og gir babydukken sin godt stell og omsorg. De to små niesene blir nok tatt like godt vare på som nevøen Markus på snart to år! 😉

Skip ohoi!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Muffins, juice og pakker i senga. Ja, det høres ut som en strøken start på dagen.
  Ønsker dere en glad bursdagsfeiring for den nydelige treåringen!
  Pludrehanneklem

 2. Gratulerer med dagen, min kjære lillebror <3 Jeg gleder meg allerede til å smake på de deilige sjørøverkjeksene etterpå 🙂 Også skal vi storesøstre knipe igjen slik at du får bursdagen din i fred.. 🙂

 3. Hei hei,,
  Vi kjedet oss sånn i dag med «sommer» og regn regn regn. Men så fant jeg oreokjeks-oppskriften din. Fikset deigen, stakk i badeland og hjem til lunsj og steking av kjeks 🙂 HERLIG 🙂 så takk for inspirasjon og matglede

 4. Hei Trine! Må vel kalle meg fast tilhenger av bloggen din. Alltid masse gode ideer og jeg har brukt mange av oppskriftene dine, hvorav de siste to var Moids of norway vaffelrøre og i dag Sjørøverkjeksene! Ellers er jeg stor fan av suppene dine og bakverkene også, alt fra boller, kjeks og knekkebrød.

  Så tusen takk for masse inspirasjon og fine oppskrifter!
  Ha en kokkelerende fin dag!
  Astrid

 5. Hei, holder på å lage sjørøverkjeks, men synes deigen ble litt løs / kremet. Må evt legge den på bakepapir med skje – kan dette stemme? Ut i fra det du skriver så skal den være som en bolledeig slik at den kan trilles. Jeg må bare spørre, for jeg er så elendig på kjøkkenet. Liker å lage mat men det meste blir ikke slik som jeg har tenkt. Har heldigvis en veldig tålmodig familie slik at jeg kan sysle med mitt – og hvem vet, plutselig en dag så blir noe av det både spiselig og innbydende 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.