I påsken fylte min yngste datter år, noe vi feiret på hytta med en lettvindt sjokoladekake med nydelig sjokoladekrem og råsa strøssel, samt en god middag som bursdagsbarnet selv hadde valgt.
Sjokoladekaken ble servert på terrassen i fint og varmt vær, og det var jo litt rart å feire utendørs siden vi de 22 gangene tidligere alltid har feiret dagen innendørs. Koselig feiring av koselig datter som snart får sin egen lille datter!
Dette er en saftig, enkel og smaksrik sjokoladekake, som passer til enhver anledning. Også hvis det ikke er noen spesiell anledning... Finn frem:

Annonse

Ingredienser

Sjokoladekakebunn

250 g sukker
110 g smør
3 egg store
150 g hvetemel
100 g mørk kokesjokolade med høyt kakaoinnhold eller ca 50 g kakaopulver per 100 g kokesjokolade
1 ts bakepulver
1 dl melk

Sjokoladekrem

200 g mørk kokesjokolade med høyt kakaoinnhold, hakket
100 g kremfløte
50 g vann
25-50 g sukker
20 g smør , i små biter
jordbærstrøssel eller annen kakepynt

SLIK GJØR DU

Kakebunnen: Pisk smør og sukker luftig med en miksmaster eller lignende. Pisk inn ett egg av gangen, og tilsett deretter mel, bakepulver, smeltet sjokolade (*dersom du benytter kakao istedet for kokesjokolade bør du tilsette mer sukker, ca 25 gram). Ha i melken og rør sammen til en jevn røre.

Hell kakerøren i en smurt springform, ca 24 cm i diameter. Stek kakebunnen ved 180 grader i ca 35-40 minutter. Du sjekker om kaken er gjennomstekt ved å stikke en bakepinne eller fyrstikk midt i kaken. Dersom det ikke sitter røre igjen på trepinnen er kaken ferdigstekt. Avkjøl kakebunnen på rist.

Sjokoladekremen: Varm opp fløte, vann og sukker til kokepunktet og rør godt sammen. Ha den finhakkede kokesjokoladen og smøret i en stor bolle og hell den varme fløteblandingen forsiktig over sjokoladen. Hvis du heller fløteblandingen for raskt oppå sjokoladen kan du risikere at den korner seg. Rør forsiktig til sjokolade og smør er smeltet og du har en blank, jevn og litt tyktflytende sjokoladekrem. Hvis den virker litt tyntflytende fortsetter du å røre forsiktig i den til den blir litt tykkere.

Hell den lunkne sjokoladekremen midt på kaken og bre den forsiktig langs sidene. Det er viktig at sjokoladekremen ikke er for tyntflytende, for da vil nesten all kremen hevne på kakefatet.  Pynt med strøssel eller annen pynt og sett kaken kjølig.

(Du kan eventuelt stase opp kaken enda mer ved å dele den i to eller tre lag og fylle den med stivpisket kremfløte og bær, før du heller sjokoladekremen over.)

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Denne ble bakt til søndagsbesøket i går, god og saftig kake og i mangel på strøssel ble det servert bringebær til. Alltid en god kombinasjon synes jeg:-) Nok en gang takk for god oppskrift og inspirasjon

 2. Hei! Fantastisk flott blogg du har! Ser ut som en nydelig kake, mmmm. Hvor får jeg tak i jordbærstrøssel?

  ingunn.

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg kjøpte jordbærstrøsselet (fra dr Oetker) i Sverige, men mener det også skal være tilgjengelig i velassorterte norske forretninger.

 3. Hei! Kaken ser kjempegod ut!Men er det virkelig 100 gram kremfløte? Det er jo nesten ingen ting! Litt skeptisk!

 4. Det stemmer at det skal være 100 gram kremfløte. Hvis du ser på bildene er det ikke så mye sjokoladekrem på kaken. Lykke til, du har valgt en kjempegod kake! 😉

 5. Hei
  Jeg prøver å lage denne kaken for andre gang, men kremen blir så tynn.
  Eneste måten jeg får kremen til å tykne på er å piske den skikkelig opp når den har fått avkjølt seg, men det er jo egentlig ikke slik det skal være.
  Noen ideer om hva som er galt ? 🙂

 6. Heisann 🙂

  Skal prøve å bake denne kaken i dag og lurte på hvordan temperatur du brukte på kaken, så ingen plasser det stod her?

  1. Den skal stekes på 180 grader, noe som også står i oppskriften, så du har nok bare oversett det 😉

 7. Hei,
  Min mann ønsker seg Sacher til bursdagen sin i morgen… Men jeg tørr ikke bare finne en oppskrift fra hvilken som helst nettside, for da aner jeg jo ikke hvordan den blir.. 🙂
  Dine oppskrifter har jeg derimot god erfaring med, så derfor har jeg lyst til å atter en gang bruke en av dine oppskrifter.
  Tror du det vil bli godt å bruke aprikossyltetøy inne i denne kaken, slik at den minner litt om Sacher, eller blir det helt feil?
  Mvh M.

  1. Du kan fint benytte denne som et utgangspunkt for Sachertorte, men dette svaret kommer nok litt i seneste laget for deg…

 8. Hei,

  Kan jeg bake denne kaken på kvelden i forveien, og lage sjokoladekremmen før servering ?
  Skal sjokoladekremmen stå litt for å tyknes ?

  På forhånd takk for svar!

  Skal bake den i helga! 🙂

 9. Hei Trine!

  Eg laga denne kaka og serverte til nokre vener som eg hadde på besøk i dag. Den var kjempegod og eg fekk masse skryt. Difor skryt eg vidare til deg.

  Takk for ei side med oppskrifter som er overkommelege, og som ikkje har ting ein ikkje får tak i som ingrediensar.

  Stå på vidare! 🙂

 10. Hallo. Takk for mange fine ukompliserte matretter og godiser til kaffen. Som denne sjokoladekaka, perfekt ved første forsøk, og såååå nydelig. Har prøvd utallige sjokoladekaker før med ymse hell. Lagd ei ny i kveld som kjæresten skal overraske kollegaer på jobben i morra med ))).

 11. Hei!
  Bakte denne kaka i går. Smaker riktignok bedre idag enn i går, men jeg syns sjokoladekremen på toppen ble altfor mektig. Det føltes som at jeg spiste ren kokesjokolade. De andre jeg delte den med var enige Jeg brukte to plater med 70% Freia kokesjokolade og jeg lurer på om jeg burde brukt en annen?
  Uansett, tar gjerne imot tips til en saftig sjokoladekake som ikke er riktig så mektig, samt mildere på smak.
  Til sist vil jeg si at jeg er ivrig følger av denne bloggen og har stort sett hatt stor suksess med oppskriftene herfra 🙂

 12. Kan man lage denne som langpanne? I så fall hva bør jeg x opp med? Kaken virker så mye mer saftig enn vanlige langpanneoppskrifter..

 13. Hei:) kan denne kaken lages to dager før servering?blir den like god? Hvordan oppbevare/pakke den inn?:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.