
Soyasaus trives godt sammen med spicy smaker som chili og hvitløk, og setter en nydelig smak på for eksempel torsk. Torsken har i tillegg fått følge av rotgrønnsaker som gulrot og sellerirot, som sammen med grønne linser metter godt i magen også. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
PANNESTEKT TORSK
700 g | torskefilet , i porsjonstykker (ca.) |
salt og pepper | |
nøytral olje | |
2 ts | smør |
LINSER 0G ROTGRØNNSAKER
200 g | grønne linser (tørre) |
1 | stor rødløk, , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
2 | store gulrøtter , i små terninger |
200 g | sellerirot, , i små terninger |
4 dl | vann |
1 terning | kyllingbuljong (eller tilsvarende mengde kyllingfond) |
2 | vårløk , finsnittet |
litt | sitronsaft |
salt og pepper |
SPICY SOYASMØR
100 g | smør |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2-1 | rød chili , finhakket |
2-3 ss | soyasaus |
1-2 ss | persille , finhakket |
SLIK GJØR DU
Del opp fisken i like store stykker. Strø godt med havsalt på fisken og la saltet virke i ca. 15 minutter. Skyll av saltet under litt rennende vann og tørk fisken forsiktig med litt kjøkkenpapir. Slik tørrsalting gjør at torsken blir fastere i fisken. Stekes med skinnsiden ned på middels temperatur i litt olje i ca. 5 minutter, snu og tilsett smøret. La fisken steke i ytterligere ca. 2 minutter til den begynner å flake seg, og drypp det smeltede smøret over fisken mens den steker. Krydre eventuelt med salt og pepper. La fisken hvile et par minutter før servering.
Skyll linsene godt i rennende vann. Skjær opp alle grønnsakene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres rødløk i litt olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden, sammen med de grønne linsene. Tilsett vann og buljongterning/fond og la det småkoke i ca. 5 minutter, før du tilsetter gulrøtter og sellerirot. La det småkoke i ca. 20 minutter, til både linser og grønnsaker er møre og fine. Tilsett vårløken mot slutten av koketiden, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ha smøret i en liten panne eller gryte, og la det putre på middels varme til det er nøttebrunt (men ikke brent). Fjern det hvite skummet som har dannet seg på toppen, og tilsett hvitløk og chili. Smak til med soyasaus til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Gi sausen et dryss av finhakket frisk persille, og server umiddelbart.
Servér torsken oppå en «seng» av linseblandingen og drypp soyasmøret over.
VELBEKOMME!
Lagde dette i dag. Var en virkelig nydelig rett med masse gode smaker!!
Fantastisk god rett som kommer til å bli lagd ofte. Eneste linsene jeg fant i nærbutikken her var GoGreen røde linser, men det var godt. Hva mener du med tørre linser? Og, alle disse nydelige oppskriftene dine fra bloggen og som jeg bruker ofte, får jeg dem hvis jeg kjøper kokeboken?
Wow! Dette var en fantastisk rett.
Dette var nydelig! Skal lages igjen.
Laget på anbefaling av min datter. Dette var kjempegodt.
Beste middagen på lenge 🙂
Fantastis godt!Vi bytta ut gulrøttene med søtpoteter.Det ble en høydare!
Hva er spicy?