Dagens oppskrift gir kyllingen et nytt løft, med en velsmakende bulgursalat og en litt annerledes pesto.
Bulguren er tilsatt oliven, squash og tomat - og er "spicet" ytterligere opp med hvitløk og chili. Ristede pinjekjerner og gresskarkjerner utfyller smaken og gir litt tyggemotstand. Den tradisjonelle basilikumpestoen har fått et hint av persille og sitron. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Kyllingen

2 lår Stangekylling , eller annen kylling
olivenolje
krydderurter
salt og pepper

Persillepesto

1 neve flatbladet persille
1 neve basilikumblader
1/2 dl pinjekjerner , ristede
1/2 dl parmesan ,revet
1 fedd hvitløk
sitron (litt) presset
olivenolje
salt og pepper

Bulgursalat med squash og oliven

3 dl bulgur
1 fedd hvitløk , finhakket
1/4 - 1/2 rød chili , finhakket
2 sjalottløk , finhakket
3/4 sitron , saften
5-6 dl vann (ca mengde)
1/2 squash , i biter
6 cherrytomater , i båter
10 grønne oliven , i skiver
1/2 sitron , revet skall
friske krydderurter , feks basilikum eller timian
ristede gresskarkjerner
ristede pinjekjerner

SLIK GJØR DU

Kyllingen: Gni lårstekene inn i salt, pepper og  brun de i smør på alle sider. Stek videre i ildfast fat ved ca 180 grader i ca 35 minutter, til den er ferdigstekt. La lårsteken få hvile ca 10 minutter. Kyllinglårsteken kan selvfølgelig byttes ut med kyllinglår eller kyllingfilet. (Benytter du kyllingfilet må du redusere steketiden i ovnen noe.)

Bulgursalaten: Smelt smøret i en liten gryte og ha i chili, hvitløk og sjalottløk, og la det surre noen minutter til løken er blank og myk. Ha i bulgur, sitronsaft og mesteparten av vannet, og la det småkoke ca 10-15 minutter mens du rører innimellom. Tilsett mer vann underveis, bulguren skal ikke koke tørr, men skal ha en kremete konsistens. I mellomtiden freser du squashen i en stekepanne. Når bulguren begynner å bli ferdigkokt tilsetter du tomat, oliven, squash, sitronskall og krydderurtene. Smak til med salt og pepper. (Inspirasjon til bulgursalaten har jeg hentet fra Masterchefkokeboken.)

Persillepestoen: Bland basilikum, persille, ristede pinjekjerner, hvitløk og revet parmesan, og kjør det hele med en stavmikser eller lignende. Tilsett  olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Forslag til anretning: Ha bulgursalaten i en kopp eller lignende og trykk det litt sammen. Hvelv innholdet på tallerkenen og fordel ristede gresskarkerner og pinjekjerner rundt. Skjær kyllinglårene i skiver og legg på tallerkenen, og ha deretter persillepestoen over.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.