Årets krumkaker er i boks, og oppskriften er nøyaktig slik den alltid har vært:

Annonse

Ingredienser

egg
sukker
smør , smeltet og avkjølt
hvetemel
1 ss vann pr. egg

SLIK GJØR DU

Vei først opp eggene (jeg bruker vanligvis 3-4 egg) og vei opp samme vekt av sukker, smør og hvetemel. Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin eller lignende, og kjør til en jevn røre. Tilsett deretter 1 ss vann pr. egg og la røren svelle i minst 20 minutter, men gjerne over natten.

Varm opp krumkakejernet. Legg en passe stor klatt (ca. 1 ts – prøv deg frem) midt i jernet, trykk godt ned og stek til krumkaken er passe stekt. Rulles straks rundt en “krummer” til kremmerhus. Her kan det være lurt å være to, en som steker og en som ruller. Avkjøl krumkakene på rist. Oppbevares i tett boks, som plutselig er tom!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Ja, julekakene MÅ lages som de alltid er blitt laget. Og, det er ikke rart kakeboksen plutselig er tom, krumkaker er godt! Ha ei fin helg!

  2. Dette prøvde jeg for første gang i år 😉 Brukte oppskriften din og tilsatte bittelitt kardemomme. Det ble veldig godt! 😉 Prøvde også en variant med melk og uten egg – syntes ikke det smakte like godt..

  3. Jeg bruker min mors oppskrift bestandig, men hun har i en/to ss. med konjakk. Det gir en rund god smak. Alkoholen blir borte, da deigen blir stekt =D Kjempegodt!

  4. Bare litt nysgjerrig på hvorfor du har varmt vann i røren din. Alle andre oppskrifter bruker kaldt vann. Er det en hemmelighet i det varme vannet? 🙂

  5. Brukte spelt mel istedenfor hvetemel, det fungerte helt fint. Lot røra svelle i 30 minutt. Ble veldig sprø og gode.

    1. Jeg bruker heller ikke vekt. Men på 1 stort egg bruker jeg en vanlig kaffekopp av alt det andre samt en kopp melk isteden for vann. Får tynne sprø kromkaker med blondekant . Bruker 1 barneskje røre i gjernet?

  6. Kanskje et dumt spørsmål, men skal røret stå i kjøleskapet med plast over hvis man lar det svelle over natten? 🙂

  7. Made this on my old non electric iron. They turned out nice and crips. The first two got stuck so I was a bit worried at first, but the recipe is good. I added cardamom for extra flavour.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.