Årets krumkaker er i boks, og oppskriften er nøyaktig slik den alltid har vært:

Annonse

Ingredienser

egg
sukker
smør , smeltet og avkjølt
hvetemel
1 ss vann pr. egg

SLIK GJØR DU

Vei først opp eggene (jeg bruker vanligvis 3-4 egg) og vei opp samme vekt av sukker, smør og hvetemel. Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin eller lignende, og kjør til en jevn røre. Tilsett deretter 1 ss vann pr. egg og la røren svelle i minst 20 minutter, men gjerne over natten.

Varm opp krumkakejernet. Legg en passe stor klatt (ca. 1 ts – prøv deg frem) midt i jernet, trykk godt ned og stek til krumkaken er passe stekt. Rulles straks rundt en “krummer” til kremmerhus. Her kan det være lurt å være to, en som steker og en som ruller. Avkjøl krumkakene på rist. Oppbevares i tett boks, som plutselig er tom!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette prøvde jeg for første gang i år 😉 Brukte oppskriften din og tilsatte bittelitt kardemomme. Det ble veldig godt! 😉 Prøvde også en variant med melk og uten egg – syntes ikke det smakte like godt..

  2. Jeg bruker min mors oppskrift bestandig, men hun har i en/to ss. med konjakk. Det gir en rund god smak. Alkoholen blir borte, da deigen blir stekt =D Kjempegodt!

  3. Bare litt nysgjerrig på hvorfor du har varmt vann i røren din. Alle andre oppskrifter bruker kaldt vann. Er det en hemmelighet i det varme vannet? 🙂

  4. Brukte spelt mel istedenfor hvetemel, det fungerte helt fint. Lot røra svelle i 30 minutt. Ble veldig sprø og gode.

    1. Jeg bruker heller ikke vekt. Men på 1 stort egg bruker jeg en vanlig kaffekopp av alt det andre samt en kopp melk isteden for vann. Får tynne sprø kromkaker med blondekant . Bruker 1 barneskje røre i gjernet?

  5. Kanskje et dumt spørsmål, men skal røret stå i kjøleskapet med plast over hvis man lar det svelle over natten? 🙂

  6. Made this on my old non electric iron. They turned out nice and crips. The first two got stuck so I was a bit worried at first, but the recipe is good. I added cardamom for extra flavour.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.