Pasta er enkel og god mat som har mange variasjonsmuligheter. Utgangspunktet for denne retten er pasta og en kremet ostesaus. Som tilbehør kan du tilsette det du ønsker av grønnsaker. Jeg valgte rødløk, squash og tomater denne gangen, sammen med noen kyllingfileter. Du kan gjerne erstatte kyllingen med røkt eller stekt laks, eller bare tilsette flere grønnsaker slik at du får en vegetarisk rett. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

12 cherrytomater , delt i to
3-4 kyllingfileter
½-1 squash , i skiver
1 rødløk , i tynne båter
4 porsjoner pasta penne eller annen pasta
½ dl av pastavannet
2 dl matfløte
150 g ost , revet/i biter
salt og nykvernet sort pepper
friske krydderurter

SLIK GJØR DU

 

Kremet pasta med hvit Castello

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem på middels til sterk varme i litt smør, til filetene er lett gylden på begge sider. Legg kyllingfiletene i en ildfast form sammen med tomatene. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av en av filetene, og stek ved 175 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar vanligvis 10-15 minutter, avhengig av størrelse på kyllingbrystet og stekeegenskapene til ovnen din. Ta kyllingen ut av ovnen, men la tomatene steke videre på 100 grader varmluft mens kyllingen hviler. Etter at kyllingen har hvilt i 10-15 minutter skjærer du den opp i biter. Da skal den ha nådd 69 grader som etter min mening er passende kjernetemperatur for kylling.

Kremet pasta med hvit Castello

Fres løk og squash raskt i litt smør eller olje, til grønnsakene er blanke og møre.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av vannet, men ta vare på litt av pastavannet. Tilsett matfløte, osten, ca ½ dl av pastavannet og løk- og squashblandingen. La det stå å putre på lav varme ca. 1 minutt, til osten er smeltet. Smak til med salt og rikelig med nykvernet sort pepper.

Kremet pasta med hvit Castello

Tilsett friske krydderurter og server pastaretten umiddelbart med kylling, bakte tomater og godt brød som tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Dette så godt ut, men kan du anbefale en annen ost enn Castello (dvs en ost som ikke er muggel-ost), selv om innlegget er sponset?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.