Etter at vi kom hjem fra Hellas var vi alle tre veldig fysne på norsk fisk og nærmere bestemt laks. Lillebror, som egentlig ikke spiser stort om dagen, overgikk sin far når det gjaldt inntak av laks. Og det var egentlig ikke så rart, for det er knapt noe som smaker bedre en fin sommerdag enn fersk, nygrillet laks med en syrlig salat til (med en nydelig hvitvin til oss voksne). Inspirasjon til squashsalaten fant jeg hos Fru Timian for en tid tilbake, salaten er både en fryd for ganen og for øyet og er verdt et forsøk.
Til tre veldig sultne trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Grillet laks

600 g laks , i porsjonsstykker
olivenolje
sitronsaft
salt og pepper

Paprikasaus

1 boks hermetiske tomater
1 fedd hvitløk
chiliflak
1/4-1/2 terning fiskebuljong
1 rød paprika , i terninger
litt sitonsaft
persille , finhakket
salt og pepper

Squahsalat med feta

1 squash
1 neve pinjekjerner , ristet
1 ss hvitvinseddik
2 ss god olivenolje
Litt strimlet rød chili (kan sløyfes)
salt og pepper
gressløk, hakket
fetaost, smuldret
Pasta eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Etter min erfaring er det enklest å grille fisk dersom du beholder skinnet på. Pensle fisken med en blanding av olivenolje og sitronsaft og krydre med salt og pepper. Legg den med skinnsiden ned og grill den til skinnet er kullsort og du ser at fiskekjøttet begynner å bli gjennomstekt på den ene siden. Snu fiskestykket forsiktig og la grille et par minutter på den andre siden også. Fjern skinnet før servering.

 

Fres paprika og hvitløk i litt olje, til paprikaen blir myk. Tilsett hermetiske tomater, fiskebuljong og kok opp. Smak til med chiliflak (eller rød finhakket chili) etter smak og behag. La sausen putre til mesteparten av væsken har kokt inn. Bruk stavmikser eller lignende og kjør tomat- og paprikablandingen til en jevn og fyldig saus. Smak til med salt, pepper, finhakket persille og litt sitronsaft.

 

Kok den hele squashen i lettsaltet vann i ca 3 minutter. Ha den umiddelbart over i kaldt vann slik at kokeprosessen opphører. Benytt ostehøvelen og skav av skiver på langs av squashen rundt det hele, men stopp når du kommer til kjernen. Ha chili, hvitvinseddik og olivenoljen i en skål og smak til med salt og pepper. Ha oppi squashstrimlene og la det stå å marinere ca 15 minutter, men gjerne enda lengre. Tilsett ristede pinjekjerner, smuldret fetaost og gressløk rett før servering.

Anrett gjerne laksen oppå et «speil» av paprikasaus og fordel squashsalaten rundt. Server laksen med ønsket tilbehør, for eksempel med pasta, slik vi gjorde.

Vintips: Allram Grüner Veltliner

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.