I Trøndelag serveres det alltid blautkak i bursdager, og det gjør vi også hjemme hos oss. Det gjøres det kanskje også hjemme hos barnebarnet mitt Anine, som fyller 1 år i dag. Hipp hurra for Anine!
På Mathias sin "voksenbursdag" ble det servert bløtkake og bursdagssang, og sistnevnte var både litt stas og litt flaut for jubilanten. Bløtkaken var for anledningen fylt med jordbær og vaniljekrem, to herlige og sommerlige kombinasjoner.

Annonse

Ingredienser

]Start med sukkerbrødet, som gjerne kan lages dagen før:

5 egg
125 g sukker
100 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Gjør klart fyll og dekor:

1 kurv friske jordbær i skiver + noen hele bær til pynt
1 beger friske blåbær
1 porsjon vaniljekrem (eller ca 5 dl ferdigkjøpt)
4 dl kremfløte (ca.), stivpisket med ca 1 barneskje melis
melisdryss

SLIK GJØR DU

 

Sett stekovnen på 175 grader over- og undervarme.

Visp egg og sukker til stiv og luftig eggedosis. Det tar 10-15 minutter. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt oppi eggedosisen. Vend forsiktig melblandingen og eggedosisen sammen med en slikkepott eller lignende. Hell røren i smurt form (24 cm i diameter) og stek kaken ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er gylden. Følg med mot slutten av steketiden for ovner steker ujevnt. For å sjekke om kakebunnen er ferdigstekt stikker du en pinne midt i kaken. Nå det ikke fester seg kakerøre på pinnen er kaken ferdigstekt. Avkjøl sukkerbrødet på rist.

Fjern ringen fra det avkjølte sukkerbrødet, vask den, og sett ringen på kakefatet du skal servere kaken på. Del sukkerbrødet i tre lag. Jeg pleier å legge de to øverste lagene på hvert sitt ark med matpapir/bakepapir. Legg det nederste laget oppi ringen på kakefatet og dynk bunnen med litt eplejuice. Du kan eventuelt benytte melk eller annen fruktjuice om du heller foretrekker det.

 

Smør litt av den stivpiskede kremfløten utover det nederste laget og fordel de oppdelte jordbærene jevnt utover (husk å holde av noen til pynt). Legg på kakelag nummer to, dynk bunnen, og fordel vaniljekremen over. Dynk det øverste laget av sukkerbrødet (som du har lagt med snittflaten opp på et bakepapir eller lignende) lett med eplejuice, og legg det deretter oppå vaniljekremen.

Fjern kakeringen og smør resten av den stivpiskede kremfløten oppå og rundt kakebunnen. Pynt kaken etter smak og fantasi. Jeg pyntet med friske jordbær og blåbær som fikk et melisdryss rett før servering.

 

Kaken blir best om den får stå og godgjøre seg i kjøleskapet noen timer før den skal nytes, slik at alle de gode smakene får satt seg. Kaken kan derfor gjerne lages dagen før, men vent med å pynte den til senest noen timer før servering.

Hipp hipp hurra for bursdagsbarnet, sommeren eller hva du enn skal feire!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Det er alltid så moro å følge med på bloggen din! Så plutselig at jeg har jobbet med Viggo på Fjellsrud! Hils han så mye fra frøken Lund og gratulerer til dere begge med bursdagsbarnet!

  2. Vilket fint matblogg du har, jag har redan provat flera recept som blev jättegoda! Får jag fråga vilket program du använder för att få bilderna att se ut som polaroid som i detta inlägg?

  3. Jeg skjønte det da jeg helte røren i formen at det ikke kunne gå bra. Altfor liten kakeform til så mye røre. Burde hvertfall ha brukt 26cm. Selvfølgelig klappet dem sammen. Irriterende da jeg har lagd sukerbrød «100 ganger» og skjønner ikke hvorfor jeg skulle prøve noe annet. Bruker kun 4 egg til 24cm, blir helt perfekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.