Ukens lille søtsak  har jeg funnet i det flotte svenske bakebladet "Baka". Der kom jeg over oppskrift på "Kornbodens hallongrottor" som som skiller seg litt fra det jeg tradisjonelt baker. Det er en slags mørdeigssmåkaker som ikke er kjeks og slett ikke er muffins, selv om de stekes i muffinsformer. Med bringebærsyltetøy i midten ser småkakene både godt ut og smaker godt, og er så absolutt verdt et forsøk. Til 16 bringebærgrotter trenger du:

Annonse

Ingredienser

4 dl fint speltmel (ca 250 gram)
50 g maisenna
2,5 ts vaniljesukker (med ekte vanilje!)
125 g brunt sukker
1,5 ts bakepulver
200 g smør romtemperert
bringebærsyltetøy
16 muffinsformer

SLIK GJØR DU

Bland sammen de tørre ingrediensene og elt raskt inn det romtempererte smøret.

Du skal nå ha en relativt fast deig som du har på melet bakebord. Del deigen i to og trill to pølser à ca 15 cm. Del så hver pølse i 8 biter. Fordel kakebitene i muffinsformer (gjerne plassert i muffinsbrett) og trykk en grop i midten. Et godt tips her kan være å benytte morterstøteren eller tommelen. Ha ca 1 ts tykt bringebærsyltetøy på hver kakebit.

I originaloppskriften står det at kakene skal stekes ved 175 grader i ca 20 minutter, noe som er alt for lite etter min erfaring. Jeg stekte mine kaker i ca 35 minutter (på 175 grader). Jeg forslår derfor at kakene stekes på noe høyere temperatur, ved ca 180-190 grader, til de har fått en fin brunfarge og er gjennomstekte. Jeg antar det vil ta ca 25-30 minutter, men følg med mot slutten av steketiden!

Til tross for stort avvik på steketid ble kakene mine kjempegode og kan så absolutt anbefales!

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.