Det er ikke mye som slår en fyldig og silkemyk blomkålsuppe, og spesielt ikke når den får følge av en hissig og smakfull chorizo, sprøstekte blomkålbuketter og friske urter!

Annonse

Ingredienser

BLOMKÅLSUPPE

700 g blomkål , i buketter
2 poteter , i biter
1 gul løk , hakket
2 fedd hvitløk , hakket
7 dl kyllingkraft (kyllingbuljong eller utblandet kyllingfond)
4 dl melk
100 g crème fraîche eller rømme (ca.)
salt og kajennepepper

GARNITYR

225 g chorizo spicy type, i terninger
1 ss god olivenolje eller smør
frisk persille og/eller gressløk, finhakket

SLIK GJØR DU

Blomkålsuppe med chorizo

Rens og vask blomkålen og del den opp i jevnstore buketter. Skjær også stilken opp i biter. Hold av noen små buketter (ca. 100 g) som skal benyttes som garnityr. Skrell potetene, og del dem opp i biter.

Fres løken raskt i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Tilsett deretter poteter og blomkål og la det surre med i ca. 1 minutt og tilsett deretter kyllingkraft og melk. La det småkoke til blomkålen og potetene er møre. Koketiden vil variere etter størrelsen på grønnsakene, men beregn ca. 15 minutter. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller lignende. Smak til med crème fraîche (eller rømme), og kjør den litt til. Gi suppen et lett oppkok, og smak til med salt og kajennepepper.

Mens suppen koker steker du resten av blomkålen på middels varme (i nøytral olje) til den tar litt farge og er så vidt mør, men fortsatt har litt «spenst». Sett til side. Stek deretter chorizoen til den er gjennomvarm. Ha blomkålbukettene tilbake i pannen og tilsett om nødvendig litt olivenolje eller smør. Rett før servering tilsettes de friske urtene.

Øs opp suppen i suppeskåler og fordel garnityret over. Drypp paprikaoljen fra stekepannen over suppen – og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Blomkålsuppe med chorizo

TIPS

  • Sjekk gjerne også ut denne oppskriften på blomkålsuppe med purre og sprøstekt bacon
  • Ønsker du en vegetarisk suppe kan du sløyfe chorizo, og eventuelt tilsette finsnittet purre og ristede gresskarkjerner i garnityret. Kyllingbuljongen erstattes med grønnsaksbuljong.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Du har fantastisk gode oppskrifter. Men kan du sette på ca tidsbruk? Det savner jeg i en hektisk hverdag 🙂

    1. Det er ikke alltid så enkelt å anslå, synes jeg. Men, når den nye nettsiden lanseres på nyåret vil tidsbruk være med, i alle fall på fremtidige oppskrifter. 🙂

  2. Hei Trine, kan denne suppen lages dagen i forveien, og bare varmes opp før servering? Eller blir den ikke like god da? Lager garnityret samme dag dom serveringen, tenkte jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.