chiliolje

Olivenolje med ulike smakstilsettinger er alltid kjekt å ha på lur, og er en fin venninnegave å ha på lur hvis du har blitt invitert bort og ikke har hatt tid til å kjøpe med en liten oppmerksomhet… Og så er det jo morsomt å lage selv da! Denne chilioljen kan benyttes på pizzaen eller til å frese scampiene i, for eksempel.

Du trenger:

3 dl olivenolje, ekstra virgin
2 røde chili, i tynne skiver

glass eller flaske med kork

Varm olivenoljen og chili (med frø) i en liten gryte i 5-8 minutter. Olivenoljen skal ikke koke, og det skal ikke ryke av den. La oljen kjøle seg i romtemperatur, under lokk, i ca 1 døgn. Sil av og hell over på flaske, eller glass med tett lokk og oppbevar i kjøleskap.

 
(Dersom du ønsker litt hvitløkssmak på oljen kan du tilsette noen fedd skivet hvitløk sammen med chilien.)
Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei.Tenkte jeg skulle prøve denne oppskriften din – så veldig spennende ut. Jeg har nå vært på leit etter slike flasker som du har på bildet. Hvor har du kjøpt den flasken? Finner ikke slike flasker og den så veldig praktisk ut :)Hilsen Marit

 2. Dette vil jeg også prøve, men hvor lenge holder en slik olje seg? Blir holdbarheten like lang som oljen hadde i utangspunktet eller blir det kortere holdbarhet pga oppvarmingen?

 3. Jeg mener at bearbeidede oljer er holdbare i ca 2-3 måneder. Det kan være lurt å oppbevare chilioljen i kjøleskapet, det gjør i alle fall jeg, og så tar jeg den ut litt før jeg skal bruke den. Trine 😉

 4. Takk for god ide, og for en fantastisk matblogg!Jeg har tenkt og lage slik chiliolje til min "italiensk" inspirerte julekurv. Det er gjerne et dumt spørsmål men vet du om det går an å ha en hel chili liggende opp oljen etter at den er ferdig, bare for pynt? Lurer litt på om det går an eller om den vil rotne oppi der..

 5. Hei Trine,

  Jeg har utfordringer med å få oljen sterk nok. Har du noen tips? Jeg har kjøpt Habaneros og Ghost Pepper som jeg skal benytte. Vil oljen bli sterkere om jeg ikke varmer den opp?

 6. Hei Trine,

  Jeg har utfordringer med å få oljen sterk nok. Har du noen tips? Jeg har kjøpt Habaneros og Ghost Pepper som jeg skal benytte. Vil oljen bli sterkere om jeg ikke varmer den opp?

 7. Hei, oljen blir så grumsete og vanskelig å bruke i kjøleskapet. Også etter man har tatt den ut. Er det en måte å unngå dette på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.