Scones
I dag har jeg laget solbærgele og ripsgele, og derfor ble det scones til kvelds, slik at vi kunne smake på dagens produksjon. Og jammen smakte det godt! Og raskt gikk det også, 20-25 minutter totalt, fra jeg begynt med deigen til jeg tok ut nystekte, deilige scones ut av ovnen… Her er det bare å sette i gang!
Til ca. 12 scones trenger du:
- 5,5 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 ts sukker
- 1/2 ts salt
- 100 gram kaldt smør
- 1 egg
- 1,5 dl melk
Bland sammen nesten alt hvetemelet, bakepulver, sukker og salt. Smuldre inn smøret og tilsett melk og egg. Rør deigen sammen, men ikke arbeid deigen for hardt/lenge, da kan den lett bli seig og vanskelig å forme. Er deigen klissete, tilsett resten av hvetemelet. Ha deigen over på et melet bakebord og klapp deigen ut til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller en kopp og sett på bakepapirkledt stekebrett.
Stek i varm stekeovn på midterste rille, 225 ºC i ca 12-15 min. Scones bør serveres nystekte, feks med brunost eller hjemmelaget syltetøy.
Velbekomme!
Publisert 16. 8. 2009
Legger ved referanse til en fantastisk god sconesoppskrift fra Opplysningskontoret for brød og korn
http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/scones/
Med 4ss bakepulver kan de ikke smake særlig godt
Dette var godt! Og mine scones ble faktisk seende ut omtrent som på bildet ditt også, noe som slett ikke er noen selvfølge uansett hvor nøye jeg følger en oppskrift 🙂
mine ble litt tørre – noen tips til dette? Hvor mange dager vil du si de holder seg?
Scones er ikke så holdbare og blir fort tørre. De bør derfor helst nytes når de er ganske nystekte.
I dag har jeg og min datter bakt disse scones’ene. Det var en suksess, spesielt fordi vi skar ut noen av dem med en stjerneform. De smakte veldig godt med jordbærsyltetøy, mango-ananas-syltetøy og honning. Disse kommer vi til å lage flere ganger.
Hei! Her om dagen smakte jeg scones med appelsinsmak (og vanilje) fra kaffebrenneriet. Det smakte kjempegodt. Har du et tips til hvordan jeg kan få med disse smakene OG bruke din oppskrift? Appelsinjuice er jo veldig «tilgjengelig», kan det brukes? Takk for svar på forhånd!
Du kan sikkert bruke revet appelsinskall og vaniljestang:-)
Ikveld har me bakt sconesane dine, og dei blei kjempegode. Du kan sjå dei på min blogg 🙂
Me tilsatte tørka aprikoser og sjokoladebitar for det gjere dei på favorittkafeen vår 🙂
Eg må sjekka ut bloggen din meir 🙂
Ha ei flott helg!
Hei!
Lagte disse sconesene idag til blomkålsuppen (din oppskrift), og dette smakte kjempegodt
Hei!
Hvis jeg erstatter 1,5dl av melet med havregryn, må jeg tilføre mer væske?
Hei.
Dersom jeg kune vil lage 6 stk, er det bare til å halvere alt av ingredienser?:)
Bakt disse flere ganger nå. De er enkle å lage, og. jeg har alltid det som trengs i hus. og selvfølgelig det viktigste, De er veldig gode:-)
🙂
Hei! Kan man legge deigen i kjøleskapet over natta, og steke dem neste dag?
Ja, jeg lurer også på om deigen kan ligge i kjøleskap over natta? Evt kan Scones fryses?
Hei
Kan man lage scones deigen om kvelden og steke te frokost ?
Takk for en kjapp og god oppskrift! Kjempegode frokostbrød.
Har ikke egg….kan jeg allikevel bake disse?
Jeg bakte mine uten egg, og de ble kjempegod. Jeg tilsatt bare litt creme fraiche i stedet.
Blitt min favoritt oppskrift på scones. Lett, med ingredienser som jeg alltid har, og det viktigste de smaker nydelig 🙂
8 dl hvetemel,2ss sukker,3ts bakepulver,1 Ts salt,50 gr smør,4 dl kefir.
220gr ca 10 min!
Hei
Prøvde oppskriften og fulgte den etter oppskrift, men de vokste ikke!
Hva har jeg gjort galt?
kan man bruke olje istedet for smør?
Hei
Har brukt denne oppskriften mange ganger.
Bytter av og til ut noe av melet med grovt mel.
Det er godt forhold med 5,5 dl mel og egg/1,5 dl melk.
Er vill og gal av og til, har i mandelessens og strør på hakkede mandler på toppen. (smaker litt kunstig mandel, men veldig god «london-feeling»
De er ikke så gode på kaker i UK, men mandelessens kan de.