I forrige uke var jeg på pressetur i Aarhus sammen med tre interiørbloggere, Linda, Anette og Heidi, etter invitasjon fra Visit Denmark. Aarhus er Danmarks nest største by, og har utrolig mye spennende å by på. Visit Denmark hadde satt sammen et spennende program til oss, med både mat og interiør i fokus.

Vi ble først tatt med til Den gamle by, som ble grunnlagt i 1909, og som er verdens første frilandsmuseum. Husene stammer fra hele Danmark, og viser bygninger, interiør og miljø fra tre epoker, nemlig 1700-1800 tallet, 1927 og 1974. Det er et levende museum, og du kan derfor gå inn i husene og få et innblikk i historien til de som bodde i de ulike husene.

Det var selvsagt også små, koselige butikker der, hvor det også var mulig å kjøpe med seg spennende suvernirer.

I den gamle by fikk vi servert nydelige, høye «smørrebrød» og deilig hylleblomstsaft i kafeen «Simonsens Have».

Deretter gikk turen gjennom Latinerkvartalet, og blant annet inn i en nedlagt sjokoladefabrikk. I den nyåpnede kaffebaren Great coffee kjøpte vi nydelig kaffe, og fikk samtidig hvilt slitne ben – i rustikke og utrolig flotte omgivelser.

Den kunnskapsrike og blide guiden vår tok oss deretter med inn i flere små butikker, og jeg fikk blant annet kjøpt deilig mørk sjokolade hos Summerbird og lakris i spennede varianter fra Johan Bülow.

Deretter gikk turen til vinhandleren ”Smag først”. Vi hadde fått utlevert menyen for kveldens middag, og fikk i oppdrag å smake oss frem til vin som passet til.

Vi gikk løs på oppgaven med stor iver og entusiasme, og smakte oss etter hvert frem til tre gode viner. Med på kjøpet fikk vi masse informasjon om de ulike vinene, for det var ingen tvil om at Nick bak disken visst hva han pratet om.

Vi sjekket deretter inn på Scandic Aarhus City hotell, som åpnet 1 juni i år. Hotellet er smakfullt innredet og har en høy miljøprofil, med solcellepanel på taket – og egne bier som produserer honningen som serveres til frokosten!

Middagen ble inntatt på Restaurant Olive, hvor det altså var mulig å ta med seg medbragt vin. Maten var ok, men neste gang jeg skal til Aarhus skal jeg heller prøve å få et bord hos Wassim Hallal på Fredrikshøj, restauranten som ble kåret til Danmarks beste restaurant i 2012. Jeg var nemlig så heldig at jeg i løpet av oppholdet fikk intervjue Wassim, noe som føyer seg inn i rekken av «Trine gjør ting hun ikke kan». Det kan du lese mer om i et eget innlegg.

På grunn av en fullspekket avtalebok både i forhold til jobb og privat måtte jeg reise hjem en dag før de andre (noe som satt langt inne da de andre skulle sove på Sophiendal slott den siste natten). Men, jeg fikk i alle fall med meg lunsj på Kähler Spisesalon, som hadde en hyggelig atmosfære og god mat. Kählers egne produkter var selvsagt benyttet i både innredning og servise, noe som også viser at keramikken er gode bruksgjenstander som fungerer i hverdagen. Det ble også tid til et kort besøk og lynshopping i Kähler flaggshipstore, og en kjapp shoppingtur på Strøget, hvor jeg fant en god del butikker som hadde mye bra kjøkkenutstyr, blant annet mye flott juledekor og fine små former til julekonfekten som kommer på bloggen rett før jul.

Det var to flotte dager for min del, med mange flotte opplevelser og ikke minst hyggelig å knytte nye bekjentskaper med flinke og flotte bloggere. Og et hyggelig bekjentskap med Aarhus, som jeg garantert kommer til å reise tilbake til!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg var og i Aarhus for to uker siden. Veldig fin og koselig by som
  jeg må tilbake til. Ble liksom ikke ferdig 🙂 Fant og en butikk nede
  ved elven som solgte kjøkken utstyr. Så nå sitter jeg her med
  konfektformen min og venter på at du skal legge ut noen gode
  oppskrifter 🙂

 2. Hei.
  Tenkte jeg ville tipse deg om min blogg, fargeneforteller.blogspot.com, som handler om farger i alle sammenhenger.
  Under ditt besøk i Århus, var du jo interessert både i mat og i interiør, og farger er selvsagt svært viktig i begge sammenhenger.

  Ved riktig fargebruk, kan maten se enda lekrere ut!

  Ta gjerne kontakt med meg hvis du vil vite mer. Jeg har skrevet den store boken om farger, Fargene forteller. Der kan du også lese mye spennende.
  Med fargeglade hilsener fra Tove

 3. Tusen takk for at eg får anledning til å besøke denne vidunderlige bloggen. Eg kommer til å bli en flittig leser/bruker av den, for her var masse inspirasjon å hente 🙂

  Århus er en koselig by, vert der noen ganger for lenge siden.

  Mvh. Unni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.