I går kveld var jeg på en velsmakende femretters middag på Oro med vinsmaking av viner fra Jacobs Creek. Og slike opplevelser gir en matblogger ekstra inspirasjon og energi! Mer om det kommer senere. Ekstra koselig var det også å møte Therese som driver matbloggen Smatt.Denne suppen er slett ikke inspirert av gårsdagens opplevelser, men et forsøk på å jekke mor ned til hverdagen igjen. Når det er sagt blir det likevel en liten fest i hverdagen med denne tomatsuppen på middagdsbordet, enn om du tyr til posevarianten. Den tar bare et par minutter mer å lage, men smaker hundretusen ganger bedre! Til tre porsjoner trenger du omtrent:

3 sjalottløk, finhakket
en god slump olivenolje
2-3 ss chilisaus
litt finhakket rød chili
1 boks hermetiske tomater av god kvalitet
4 soltørkede tomater, i biter
2 store tomater, i biter
ca 5 dl grønnsaksbuljong
ca 1 ss finsnittet basilikum
sukker, salt og pepper
makaroni
parmesan

Varm opp olivenoljen og tilsett sjalottløk og chili, og la det surre i oljen til løken er blank og myk. Tilsett chilisaus, hermetiske tomater og soltørkede tomater. La tomatblandingen koke til nesten all væsken har fordampet. Tilsett friske tomater, grønnsaksbuljong og frisk basilikum, og la koke i ca 10 minutter. Kjør suppen glatt med en hurtigmikser eller stavmikser. Smak til med sukker, salt og pepper.

Serveres med litt lettkokt makaroni og parmesan, eventuelt egg eller en rømmeklatt – og en frisk urtekvast. Og godt brød selvfølgelig! Har du en bit foccacia på lur i fryseren er det på sin plass å ta den frem nå!

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Tomatsoppa är faktiskt min favoritsoppa! Jag lagade det förra veckan men nästa gång ska jag prova att ha soltorkade tomater i. Det måste smaka superb!

 2. Det er lenge siden sist jeg kikka innom her. Du store tid så mye godt du har presentert her som jeg ikke har fått med meg!! 🙂 Jeg må visst ta en skikkelig gjennomgang og se om jeg finner noen middagstips 🙂 Jeg får vann i munnen av å klikke meg inn på bloggen din!!

 3. Nammm, hjemmelaget tomatsuppe er skikkelig digg :)Tror jammen jeg skal prøve meg på denne i helga – har jo (nesten) alle ingrediensene ;)Ønsker deg ei riktig god helg!

 4. Denne var fantastisk god 🙂 Falt også i smak hos 6-åringen som synes det var den beste tomtsuppen hun noengang hadde fått, hun er en lite gourmet. Utrolig flott blogg du har med masse fristende oppskrifter!

 5. Denne suppen var bare nydelig! Takk for tips! Her ble den servert med sprøstekte pølsebiter (rester), pesto, creme fraiche og parmesan. Og creme fraiche ble et must da jeg var litt raus med chilien. 😉 Med foccacia til ble det også veldig mettende. Nå skal jeg lete etter flere oppskrifter til resten av uka på bloggen din. 😉

 6. Tusen takk for mange spennende oppskrifter.
  Har nå formidlet bloggen din videre til min studerende sønn 🙂
  Har laget «verdens beste biscotti» flere ganger, det ble en ny
  ladning i helgen, pluss cookies fra Hummingbird Bakery.
  De var virkelig gode.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.