I dag er det morsdag, som ikke ble helt som planlagt pga syk mann og barn, og er derfor utsatt til hele familien er friskmeldt. Men, litt kos til kaffen må vi jo ha, og da falt valget på rullekake.

3 egg
1,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
5-6 ss tykt syltetøy

Sett ovnen på 225 grader. Hvis syltetøyet er tynt kan du sile av saften i en sil. For å få et vellykket resultat er det viktig at syltetøyet er tykt. Kle en langpanne med bakepapir. Smør papiret med smeltet smør.

Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og vend inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell røren i langpannen og glatt utover så jevnt som mulig. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i ca 6-8 minutter.
Legg et matpapir på kjøkkenbenken og dryss over sukker. Når røren er ferdig stekt hvelver du kaken umiddelbart på det sukrede papiret. Trekk papiret i bunnen forsiktig av. Fordel syltetøyet forsiktig utover med en smørkniv el. Smør ikke syltetøyet helt ut til den kanten som er lengst fra deg.
Rull kaken sammen fra langsiden. Prøv å få begynnelsen ganske tett rullet sammen slik at det ikke blir et «hull» midt i kaken. Rull papiret rundt og la kaken ligge å hvile noen minutter, før du fjerner papiret og legger kaken forsiktig på en rist med skjøten ned.
Serveres med pisket krem, vaniljeis eller kesam med vanilje.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.