Innimellom det ene festmåltidet etter det andre smaker det godt med litt god og rustikk pizza. Hva med å prøve denne kombinasjonen med kjøttboller og løk? Det gjorde vi nå i romjula.

Bunnen
2,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
ca 5-6 dl hvetemel
25 gram gjær
ca 1/2 ts salt
*

Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen. Hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk. Dekk med plast og hev til dobbel størrelse.

Kjøttboller
400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss strøkavring
litt melk
Pasta Rossa (kryddermix)
salt
pepper
*

Bland sammen alle ingrediensene og form små boller. Brunes raskt i litt smør. Det er ikke nødvendig at bollene blir gjennomstekt nå, de skal jo steke sammen med pizzaen også!

Pizzasaus
1 boks hermetiske tomater, gjerne cherrytomater
2 ss tomatpure
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/4 ts sukker
salt
nykvernet sort pepper
*

Bland sammen alle ingrediensene og la det putre litt i en gryte, før du setter det til side slik at sausen ikke er glovarm når du skal bruke den. (Jeg bruker gjerne hermetiske cherrytomater, og unnlater å røre så alt for mye i sausen, slik at de holder seg så hele som mulig. Dette gir et godt og estetisk resultat!)

Garnityr
revet ost
løk, i tynne båter
finstrimlet frisk basilikum
*
Kjevle ut pizzabunnen og fordel pizzasausen og revet ost over. Legg på kjøttbollene og løkbåtene og stek ved 225 grader i ca 15 minutter, eller til pizzaen er ferdigstekt. Strø over strimlet frisk basilikum før servering.

Ha en fortsatt fin romjul!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du er helt fenomenal til å lage mat og det er sååå spennende å følge med på alt du finner på..Romjulsklæm fra linda

  2. Nammm, denne skal jeg jammen prøve en dag på nyåret – hørtes snaskens god ut ;)Her blir det etargilde i morgen – da står et hærlig Raclette-måltid på menyen.Ha en fin kveld 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.