
Tyttebær er kjært tilbehør til høstens viltretter og ikke minst til julens tradisjonsrike måltider. Jeg liker tyttebærsyltetøyet best når det er tilsatt eplebiter. Til to glass trenger du omtrent:
Annonse
Ingredienser
400 g | tyttebær |
2 | epler , i små terninger |
1/2 dl | vann |
250-300 g | sukker |
SLIK GJØR DU
Kok opp tyttebær, sukker og vann og la det koke et par minutter på svak varme. Skrell og kjern ut eplene, del opp i små terninger og tilsett oppi tyttebærblandingen. La syltetøyet koke i ca 10 minutter, til det har ønsket konsistens. Tilsett eventuelt mer sukker om nødvendig.
Hell det varme syltetøyet umiddelbart på steriliserte glass og sett på lokket slik at det blir helt lufttett. Snu syltetøyglasset på hodet og la det avkjøles helt. Lufttette glass kan oppbevares i kald kjeller i 6-12 måneder.
Publisert 2. 10. 2012
Den kombinasjonen har jeg aldri prøvd før. Må kanskje prøves ut ettersom jeg elsker tyttebærsyltetøy!!!
Tyttebær og eple er riktig godt, men jeg synes nesten tyttebærsyltetøyet blir ENDA bedre om eplet byttes ut med pære! Absolutt verdt et forsøk :o)
Takk for alle gode tips!
Pære har jeg ikke prøvd, så takk for tipset!
Høres nydelig ut 😀
Hei.
Jeg likte så godt disse merkelappene, hvor får du tak i de?
Tror de er kjøpt på Rafens.
rasper en gulrot og litt revet fersk ingefær..blir veldig godt