Trøfler må vi ha til jul, og her er den aller enkleste varianten - og med fargerikt strøssel. Bruk en god kokesjokolade, for smaken på trøflene dine blir ikke bedre enn kvaliteten på råvarene du benytter.
Ingredienser
400 g | mørk sjokolade , finhakket |
2 dl | kremfløte |
40 g | smør |
dekor , etter smak og behag |
SLIK GJØR DU
Hakk sjokoladen jevnt og fint og ha den i en mellomstor bolle.
Ha kremfløte og smør i en kjele og kok forsiktig opp. Hell fløteblandingen over sjokoladen og la det stå å trekke i noen minutter, før du rører det hele godt sammen, til du får en jevn og skinnende blanding. Bruk gjerne en stavmikser mot slutten. Hell sjokoladeblandingen i en bakepapirkledd form, ca. 20 x 20 cm. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladeblandingen har stivnet. Skjær opp i terninger eller bruk en teskje/melonjern og form små kuler.
Trøflene kan eventuelt dyppes i smeltet sjokolade og rulles i ønsket dekor/strøssel (tips om smelting av sjokolade finner du her). Disse trøflene er delt opp i terninger, formet litt i rene hender og deretter rullet i rødt eller hvitt strøssel. Sett trøflene i kjøleskapet til dekoren har stivnet, og oppbevar dem deretter i tett boks eller glass i kjøleskapet. Trøflene nytes helst romtemperert. De er holdbare i minst 2 uker.
Trøfler kan varieres i det uendelige, du kan tilsette ulike smakstilsetninger som sitrusskall, espresso/kaffe, chili, salt og bringebær – for å nevne noe. Trøflene kan også dyppes i sjokolade før du ruller dem i strøssel, kakaopulver, melis, hakkede nøtter eller det du måtte foretrekke å rulle dem i. Med andre ord, her er det bare å slippe fantasien løs!
ENJOY!
Hei. Hvordan vil det bli å bruke delfiafett istedet? Vil de holde seg bedre i romtemperatur da? Jeg sliter nemlig med at de smelter etter en stund på bordet.
Hei.
Glemte å koke opp fløten og smøret. Varmet opp og smeltet bare. Har nå satt blandingen i kjøleskapet. Gjør det noe?