Denne retten har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss, hvor bortekjøpte tortellini møter masse gode og sunne grønnsaker, og maten står på bordet kort tid etter. Retten er for øvrig en variant av Anettes oransje tortellinifavoritt, som jeg la ut på bloggen for snart 5 1/2 år siden, da min datter etterlyste oppskriften fra studenthybelen i Trondheim. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
1 pakke | tortellini med kjøtt - eller skinkefyll |
1 | liten rødløk i biter |
1-2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød paprika i biter |
1/3 | squash i biter |
1 boks | hermetiske cherrytomater |
1 neve | rucculasalat (eller babyspinat) |
friske urter finhakkede | |
Salt og nykvernet pepper | |
parmesan |
SLIK GJØR DU
Freser rødløken i litt olje på middels varme, til løken er blank og myk. Tilsett paprika, squash og hvitløk, og la det surre med et par minutter. Tilsett hermetiske cherrytomater og la sausen stå og småputre ca 10 min. Smak til med salt og pepper. Kok tortellini etter anvisningen på pakken.
Rett før servering tilsetter du tortellinien og lar den putre med til den er gjennomvarm. Tilsett ruccula og friske krydderurter, og rør forsiktig sammen. Retten er ferdig når salaten såvidt har falt sammen.
Serveres med godt brød og høvlet parmesan til.
Enjoy!
(Hipp hurra og gratulerer til Anette og Marius med to års bryllupsdag i dag!)
Dette hørtes jo bare kjempegodt ut. Har du noen forslag til hvilke urter som kan brukes?
Her kan du benytte det meste, feks basilikum, persille, timian eller oregano.
Dette ble middagen vår i dag, og det var fantastisk godt 🙂
Utrolig farlig å sitte på jobb og lese denne. Ble akutt sulten!
Dette lagde jeg til middag i går, og det falt i smak hos både barn og voksne. Kjempegodt!!
En deilig smak av Italia; nydelig rett som var enkel og rask å lage, jeg serverte den med hvitløksbrød, og nøt den på terrassen en solfylt dag i Bergen 🙂
Denne lagde jeg til venninnegjengen i går, og de skamroste maten!! Jeg er ikke noe særlig tess på kjøkkenet, men denne lyktes jeg med 🙂 Tusen takk for en herlig blogg, Gleder meg til å prøve ut flere av dine oppskrifter!
Bra tips! Tack!
/Sofie
Hei! Flott og inspirerende blogg 🙂 men. Hvor får man kjøpt hermetiserte cherry tomater?
Hermetiske cherrytomater får du kjøpt i de fleste velassorterte dagligvareforretninger. 🙂
Dette var kjempe godt, enkelt og ikke minst passer det på travle dager:-) TUSEN takk! Hilsen Camilla. Følger ivrig med på bloggen, du har inspirert meg:-)
Så gøy at du finner inspirasjon på bloggen min! 🙂
Prøvde denne igår og den gikk rett hjem i heimen! Enkel, kjapp og kjempegod smak, og ikke minst lagd fra grunnen (bortsett fra selve tortellinien da 🙂 på samme tid som ferdigmat! Kjøpte Fjordlands ferske tortellini. Men du ha kanskje noen tips til god tortellini man kan få kjøpt i Oslo sentrum?
Hei, takk for utrolig supergod og fin side. Har mye glade av den hver uke.
Jeg får ikke skrevet ut oppskriftene lenger uten å få med mange unødvendige sider.
Hvor er blitt av print under oppskriftene?
Du kan leser om årsaken til dette i kommentarfeltet til dette innlegget: http://trinesmatblogg.no/2013/03/20/eltefritt-solsikkebrod/ eller på bloggens facebookside. 🙂
Laget denne i går, og som alle andre av dine oppskrifter – nok en suksess 🙂 Neste gang, ja denne vil bli laget flere ganger, prøver jeg meg nok på noen andre tortellinier. Prøvde de med kylling og bacon fra coop, de var nokså smakløse. Men ellers var oppskriften helt topp 🙂