Torsk og grønnsaker i samme form i stekeovnen er en enkel og god måte å lage middag på. Her er torsken bakt sammen med søte og gode tomater, som blir enda mer smakfulle etter en runde i ovnen. Sprøstekt coppaskinke tilfører retten litt krønsj, og som tilbehør serverer jeg en silkemyk sitronpotetmos. En favoritt med «vann i munnen-garanti»!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TORSK & TOMATER

700 g torskefilet , i porsjonsstykker
4 skiver coppaskinke eller annen spekeskinke
300 g småtomater , delt i to
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
1 sitron , finrevet skall + sitron
extra virgin olivenolje
salt og pepper
2 ss pinjekjerner , ristet
frisk basilikum

SITRONPOTETMOS

800 g poteter , skrelt
1-2 dl melk
3-4 ss smør
1 sitron , finrevet skall
2-3 ss gressløk , finsnittet
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Ovnsbakt torsk med coppaskinke og lun tomatsalat

Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Skrell potetene, del dem i 2–4 biter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe litt på svak varme i et par minutter. Bruk en potetstapper og mos dem. Tilsett smøret og rør godt sammen. Ha i så mye melk som er nødvendig for at mosen skal få ønsket konsistens. Skyll sitronen under rennende, lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir, og riv deretter skallet fint med et zesterjern eller lignende. Smak til potetmosen med sitronskall, gressløk (kan sløyfes), salt og nykvernet sort pepper.

Fordel coppaskinken på et bakepapirkledd stekebrett og stek skinkeskivene midt i ovnen i ca. 8 minutter, til de skifter farge og er blitt sprø. Følg med mot slutten av steketiden. Legg skinkeskivene på en tallerken.

Ovnsbakt torsk med coppaskinke og lun tomatsalat

Del tomatene i to og fordel dem i en ildfast form sammen med hvitløken. Drypp litt god olivenolje over tomatene og krydre med litt salt. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Ta ut formen og fordel fiskestykkene oppå tomatene. Drypp litt sitronsaft og olivenolje på fiskestykkene og krydre med salt og pepper. Sett formen tilbake i ovnen og la det steke til fisken er ferdig og begynner å flake seg, etter 10–15 minutter.

Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, til de begynner å ta litt farge.

Gi retten et dryss av frisk basilikum, pinjekjerner og sitronskall, og server umiddelbart, med sitronpotetmosen som tilbehør.

Ovnsbakt torsk med coppaskinke og lun tomatsalat

TIPS

  • Potetmosen kan eventuelt erstattes med ovnsbakte poteter, pasta eller ris.
  • Coppaskinken kan erstattes av annen god spekeskinke eller bacon. Basilikumpesto smaker også godt til denne retten.

VELBEKOMME!

Oppskriften er lånt fra min fjerde kokebok Trines hverdagsmat

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste