Den beste tomatsuppen lager du selv! Med hermetiske tomater på lur kan du enkelt og kjapt lage en deilig suppe. Her har tomatene fått selskap av gulrøtter, løk, hvitløk og stangselleri. Suppen er toppet med ristede gresskarkjerner som tilfører suppen litt krønsj - og ikke minst god smak. Dette er sunn og god snacks, så lag gjerne litt ekstra når du likevel er i gang.
Ingredienser
TOMATSUPPEN
900 g | hermetiske tomater , hakket |
1 | liten rødløk , hakket |
3 fedd | hvitløk , hakket |
2 ss | tomatpuré |
2 | gulrøtter , i små biter |
1 stilk | stangselleri , i små biter |
5 dl | grønnsakskraft , smak til |
sukker , smak til | |
salt , smak til | |
kajennepepper | |
frisk timian |
RISTEDE GRESSKARKJERNER
1 1/2 dl | gresskarkjerner |
1 ss | nøytral olje |
flaksalt |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt over, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløken mot slutten av steketiden. Ha i tomatpureen og la det hele surre et par minutter, før du tilsetter tomater, kraften og resten av grønnsakene. La suppen koke til grønnsakene er møre, etter ca. 20 minutter.
Mens suppen står og koker kan du riste gresskarkjernene. Finn frem en stor stekepanne. Når den er varm tilsetter du oljen og lar den bli varm, før du tilsetter gresskarkjernene. Rør godt sammen. Etter hvert vil gresskarkjernene begynne å «poppe». Tilsett flaksalt etter smak, og ha deretter gresskarkjernene på et bakebrett eller lignende som er kledd med kjøkkenpapir.
Når grønnsakene er møre og fine kjører du grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med sukker, salt og kajennepepper. Server suppen rykende varm, toppet med ristede gresskarkjerner, frisk timian og gjerne litt av din beste olivenolje.
TIPS
- Du kan selvsagt droppe å tilsette grønnsaker, og for eksempel smake til suppen med litt nypresset appelsinjuice og rød chili isteden.
- Varier gjerne suppen med ulik topping, for eksempel pasta, hardkokt egg eller hvitløkskrutonger.
- Dersom du får gresskarkjerner til overs kan du oppbevare dem i en tett boks eller lignende.
VELBEKOMME!
Hvor mange personer er suppen til?
Den er til 4 porsjoner (det står i oppskriften).
Hvor er de fine suppeskålene fra? 🙂