Lag en enkel og smakfull tomatsuppe fra bunnen av, og topp den med pasta, tomater, parmesan - eller kanskje du har rester som kan komme til nytte her?
Ingredienser
TOMATSUPPEN
1 | rødløk , finhakket |
2 - 3 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | rød chili , finhakket |
nøytral olje til steking | |
1 ss | tomatpuré |
800 g | hermetiske tomater , hakkede |
6 - 6 1/2 dl | grønnsakskraft (eller kyllingkraft) |
2 | gulrøtter , i små terninger |
1 | stangselleri , i små biter (kan sløyfes) |
1 dl | matfløte eller kremfløte |
1 - 2 klyper | sukker |
salt og pepper |
TILBEHØR
100 g | makaroni eller annen pasta |
50 g | parmesan , grovt revet |
4 - 8 | cherrytomater , i båter |
4 ss | extra virgin olivenolje |
frisk basilikum | |
chiliflak (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, og skjær opp grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.
Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Ha i tomatpure og la det hele surre et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater, kraft, gulrøtter og stangselleri. La suppen koke til grønnsakene er møre.
Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender. Smak til med matfløte, sukker, salt og pepper. Server suppen rykende varm, toppet med nykokt pasta, revet parmesan, cherrytomater, frisk basilikum, litt av din beste olivenolje, og eventuelt en klype chiliflak for ekstra smak.
VELBEKOMME!