Lag deilig tomatsild med chili til jul! Chilien løfter den tradisjonelle tomatsilden et par hakk, synes jeg - og du bestemmer selvsagt selv hvor "sterk" du vil ha den. Ypperlig til julens frokoster, lunsjer og buffeter!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

300 g kryddersild , utvannet og delt i biter (ca.)
1/2 dl vann
1/2 dl sukker
1/4 dl eddik (7%)
1 1/2-2 ss tomatpuré
3 ss chilisaus
pepper , grovmalt
1 rødløk , i tynne ringer
1/4-1/2 rød chili , i tynne ringer (uten frø)
1 glass ca. 5 dl eller 2 mindre glass

SLIK GJØR DU

Vann ut kryddersildfiletene i en blanding av vann og melk i 2-4 timer (les hva som står anbefalt på emballasjen). Skyll filetene og tørk dem godt med litt kjøkkenpapir. Skjær dem opp i passende biter, i 1 1/2 – 2 cm brede.

Mens kryddersilden vannes ut koker du opp vann og sukker, til sukkeret er oppløst. Tilsett eddiken og la blandingen avkjøles.

Rør sammen tomatpuré, chilisaus og den avkjølte eddiklaken. Tilsett eventuelt litt vann, om nødvendig. Smak til med nykvernet sort pepper.

Finn frem et rent glass som rommer ca. 5 dl eller 2 glass som rommer ca. 2 1/2 dl. Legg løk, kryddersild og chili lagvis i glasset. Når det er nesten fullt heller du over tomat- og chilisausen. Pass på at det fordeler seg rundt silden. Sett på lokk og oppbevar tomatsilden i kjøleskapet.

Nytes med deilig grovt brød, en god kopp te og for eksempel litt dill eller friske spirer.

TIPS

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste