Endelig fredag! Har du lyst til å prøve deg på litt hjemmelaget snacks i helgen? Da kan jeg anbefale hjemmelagde tortillachips og en "chunky" tomatsalsa. Finn frem:
Ingredienser
TOMATSALSA
1 | gul løk , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/4 | rød chili , finhakket (ca.) |
2 ss | nøytral olje (ca.) |
1 boks | hermetiske cherrytomater |
1 ss | soyasaus |
1 ts | kajennepepper |
1/2 ss | brunt sukker (ca.) |
1-2 ts | tabascosaus (smak til) |
salt , eventuelt litt | |
2 ss | koriander , grovt hakket |
TORTILLACHIPS
tortillalefser | |
solsikkeolje eller annen nøytal olje | |
maldonsalt , tacokrydder eller chiliflak |
SLIK GJØR DU
Fres løk, hvitløk og chili i litt olje på middels varme, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett de hermetiske cherrytomatene og la det småkoke i 10-15 minutter. Rør godt i gryta slik at mesteparten av cherrytomatene blir «knust». Smak til med soyasaus, kajennepepper, salt, sukker og tabascosaus – her har du muligheten til å lage sausen så hot (eller «not») som du vil! Avkjøl salsaen, og strø over litt grovt hakket koriander rett før servering. Salsaen smaker også godt som tilbehør til taco og annen tex-mex.
Del tortillalefsene i 8 jevnstore ”snipper” og pensle begge sider med solsikkeolje eller annen nøytral olje. Legg dem på bakepapirkledd stekebrett, og dryss gjerne på litt maldonsalt og/eller tacokrydder/chiliflak. Rett før servering steker du dem ved ca. 225 grader (over- og undervarme) på øverste rille i 4-5 minutter, til tortillachipsene er gylne og sprø. Følg med mot slutten av steketiden. Tortillachipsene smaker best relativt nylaget, men er holdbare et par dager. Tortillachips er også deilig tilbehør til for eksempel chili con carne.
Server tortillachipsen sammen med tomatsalsaen – alene, eller som en del av et tex-mex-måltid. Alle tex-mex-oppskriftene på bloggen finner du samlet HER.
Hei Trine
Tusen takk for fine oppskrifter. lagde denne salsaen og den var helt utrolig god. vet du hvor lenge den kan oppbevares i kjøleskap?
HEI TRINE. TAKK FOR GODE OPPSKRIFTER. KAN JEG SLØYFE CHILI BÅDE I MANGO-OG TOMATSALSA ?
Ja, det kan du.
Hei Trine! 🙂 Jeg lurer på det samme som Camilla over her.. Vet du hvor lenge salsaen kan oppbevares i kjøleskap?
Tusen takk for mange nydelige oppskrifter!