Tomatsalat med mozzarella og basilikum er en av mine favorittsalater. Så enkelt - og så utrolig godt! Bruk råvarer av god kvalitet - det kjenner du på smaken.
Ingredienser
| 8 | tomater , i skiver |
| 2 | mozzarella , i skiver |
| 1 neve | basilikumblader |
| 2 ss | pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne |
| 4 ss | extra virgin olivenolje |
| flaksalt | |
| nykvernet sort pepper |
OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.
SLIK GJØR DU
Bruk tomater av god kvalitet, og gjerne i ulike farger hvis du får tak i det. Skjær tomatene opp i jevne skiver og fordel utover et serveringsfat eller 4 porsjonstallerkener, sammen med mozzarella og basilikumblader. Ringle over litt av din beste olivenolje og krydre med flaksalt og nykvernet sort pepper. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, og dryss dem over salaten helt til slutt.
Serveres som forrett/smårett, som tilbehør til for eksempel kylling eller grillet kjøtt, eller som en del av en sommerbuffet.

TIPS
-
- Parmaskinke og/eller en vellagret balsamicoeddik smaker også nydelig i denne salaten.
VELBEKOMME!