Lyst på en smakfull, sunn og mettende tomatsuppe? Da bør du teste denne oppskriften, som i tillegg til deilige tomater blant annet inneholder gulrot, paprika og hvite bønner.

Suppen toppes av pangrattato, som er italienske sprø brødsmuler - også kalt fattigmannsparmesan. Pangrettato er en fin måte å få brukt opp gamle brødrester på og er også et supert vegansk alternativ til parmesan eller annen ost på supper, pasta og lignende.

Ingredienser

SUPPEN

1 rødløk , i små terninger
nøytral olje til steking
4 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
1 ts røkt paprika
2-3 ss tomatpuré
3 gulrøtter , i små biter
1 rød paprika , i små biter
400 g hermetiske tomater , hakkede
7-8 dl grønnsakkraft
200-250 g hvite bønner eller røde linser (ferdig kokt)
1/2-1 ts sukker
salt og pepper
4 ss rømme eller creme fraiche

PANGRATTATO

1/2 dl olivenolje (ca.)
2-3 skiver daggammelt brød , i små biter
2 fedd hvitløk , delt i to på langs
2-3 klyper flaksalt
2 kvister persille eller timian, finhakket
1/4 sitron , finrevet skall

SLIK GJØR DU

Tomat- og gulrotsuppe med hvite bønner

Skjær opp grønnsakene som angitt. Finn frem en vid gryte og stek løken i litt nøytral olje til den er blank og myk. La hvitløk og chili steke med det siste minuttet. Tilsett deretter røkt paprika og tomatpuré, og la det få surre med i et par minutter, før du tilsetter gulrøtter, paprika, hermetiske tomater, kraft og hvite bønner. La det koke uten lokk til gulrøttene er møre, etter ca. 15 minutter.

Mens suppen koker lager du pangrattato. Riv eller skjær brødet i mindre biter. Del hvitløken i to, på langs. Stek brødsmulene og de halve hvitløksfeddene i olivenoljen, til brødet er gyllent og sprøtt. Rør av og til. Fjern hvitløksfeddene (og kast dem), spre brødsmulene utover på en tallerken for avkjøling, og strø over litt flaksalt. Rør deretter inn finhakket persille og sitronskall.

Kjør grønnsak- og bønneblandingen med en stavmikser eller blender, til du har en jevn suppe. Gi deretter suppen et raskt oppkok og tilsett eventuelt litt mer grønnsakkraft (eller vann) dersom suppen er tykk. Smak til med salt og pepper.

Server suppen rykende varm, toppet med litt rømme og pangrettato som tilbehør.

Tomat- og gulrotsuppe med hvite bønner

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste