Her kommer tips til kjapp og enkel tapas som kan lages av spekemat og andre råvarer/rester du kanskje har på lur. Det er nemlig ikke så mye som skal til for å trylle frem fristende munnfuller. Tre dem gjerne på pinne, da ser det mer fristende ut og blir også enklere å spise. Ta en titt i skuffer og skap, og finn frem det du har tilgjengelig. Jeg benyttet:
Ingredienser
god spekepølse/spekemat | |
små poteter | |
oliven | |
ost , i terninger | |
landbrød , bagetter eller annet fint brød, i skiver | |
cherrytomater | |
hvitløk | |
olivenolje | |
basilikumblader | |
salt og pepper | |
chiliaioli | |
tannstikkere uten smak eller tapaspinner |
SLIK GJØR DU
POTETTÅRN Bruk potetrester, eller stek små poteter (delt i to) i stekovnen ved 225 grader – til de er møre og har fått litt farge. Tre potetene på spyd, sammen med for eksempel to pølseskiver med soltørket tomat, oliven og/eller en ostebit. Her er det fantasien som setter begrensingene, miks og match etter smak og behag, og hva du har tilgjengelig i skuffer og skap. Server gjerne litt chiliaioli, hvitløksaioli eller smaksatt majones ved siden av, til å dyppe potettårnene i. BRUSCHETTA Legg brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett og pensle dem med olivenolje på begge sider. Dryss litt maldonsalt over og stek dem midt i ovnen (over- og undervarme) ved 250 grader i ca. 5 minutter, til skivene er sprø og gylne. Skjær opp tomatene i små terninger og ha i en liten bolle, sammen med hvitløk og litt strimlet basilikum. Tilsett et par ss av din beste olivenolje, og smak til med salt og pepper. Rett før servering legger du en raus skje med tomatblandingen oppå de ristede brødskivene. Server for eksempel speka pølse med oliven som tilbehør, eller legg en halv skive Tind godt modna spekeskinke på toppen. Nytes alene eller i godt selskap, og gjerne med noe godt i glasset til. VELBEKOMME!
Mmmm, jeg fikk lyst på tapas nå jeg,på en helt vanlig torsdag. Men vet du, nå har jeg endelig fått kjøpt meg kokenboken din. Liker den allerede kjempe godt, det er noe eget ved å bla i en bok fremfor å surfe på nett når ukesmenyen skal planlegges. I morgen blir det spinat og fetaost pai, inspirert av boken 🙂
Så hyggelig at du liker den. Takk for tilbakemeldingen! 🙂
Så veldig godt ut 🙂
Hei! Jeg lurer på om du har en god oppskrift på en saftig fyrstekake? Jeg har så lyst til å lære å lage dette til jul 🙂 Da er det moro med litt tradisjonelle kaker!
Nei dessverre, det har jeg ikke.
hei trine, hvor får man tak i slike tapaspinner? de var kule!
hei igjen, fant de sjølv! 🙂
http://www.designstjerner.no/products/nicolas-vahetapaspinner
Kan potetene i potet-tårnet være kalde, eller synes du de må være varme?
Potetene kan gjerne være kalde. Lykke til!