Eplehøsten er godt i gang og har du litt eplesyltetøy på lur kan du for eksempel lage "tilslørte bondepiker". Tilsett gjerne noen epleterninger i eplesyltetøyet, så får du både en friskere smak og litt mer å bite i. Sammen med litt "krønsj" og silkemyk yoghurt blir dette en skikkelig høydare, tro meg! Dette er en ypperlig dessert til både hverdag og fest, eller som et mellommåltid når du trenger litt ekstra å gå på.
Ingredienser
1/2 | eple , i små terninger |
4 ss | eplesyltetøy (ca.) |
3-4 dl | yoghurt (eventuelt tilsatt litt vanilje) |
6 ss | granola , knuste kjeks/knekkebrød el. (ca.) |
SLIK GJØR DU
Eplehøsten er godt i gang og har du litt eplesyltetøy på lur kan du for eksempel lage «tilslørte bondepiker». Tilsett gjerne noen epleterninger i eplesyltetøyet, så får du både en friskere smak og litt mer å bite i. Sammen med litt «krønsj» og silkemyk yoghurt blir dette en skikkelig høydare, tro meg! Dette er en ypperlig dessert til både hverdag og fest, eller som et mellommåltid når du trenger litt ekstra å gå på.
Skrell eplet, fjern kjernehuset, og skjær det opp i små terninger. Bland eplebitene inn i eplesyltetøyet.
Finn frem to glass eller skåler og ha ca. 2 ss granola eller lignende i bunnen. Fordel deretter ca. halvparten av yoghurten over, deretter eplesyltetøyet, så resten av yoghurten. Strø deretter resten av granolaen over og server umiddelbart.
ENJOY!