Topp fredagstacoen med deilig hjemmelaget tilbehør! I dette innlegget har jeg samlet oppskrifter på tilbehør som jeg liker å servere. Her får du oppskrift på guacamole, tomatsalsa, mango- og habanerosalsa, pico de gallo, limerømme og maiskrem. Lag gjerne 2-3 varianter neste gang du skal servere tex-mex!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GUACAMOLE

2 avokado
1/2 - 1 lime , smak til
1/2 rød chili , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss extra virgin olivenolje
salt , smak til
pepper , smak til
koriander , finhakket (kan sløyfes)

TOMATSALSA

1/2 - 1 løk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
400 g hermetiske tomater , hakket
1 ts sukker , smak til
1 ss soyasaus
3/4 ts kajennepepper , smak til
1 ss Sriracha , smak til
1 klype chiliflak eller frisk chili
koriander , finhakket (kan sløyfes)

MANGOSALSA

1 mango, , i terninger
1/2 rødløk , i små terninger
1/2 habanerochili , finhakket
1/2 - 1 lime , smak til
salt , smak til
koriander , finhakket

PICO DE GALLO

4 plommetomater , i små terninger
1/2 - 1 rødløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
1/2 lime , smak til
1 ss extra virgin olivenolje
koriander , finhakket

LIMERØMME

300 g rømme eller crème fraîche
3-4 fedd hvitløk , finhakket
1/2 lime (saft og finrevet skall), smak til
1/2-1 ts sukker , smak til
salt og pepper , smak til

MAISKREM

300 g maiskorn
2 ss smør
1 dl vann
2 ss crème fraîche
salt og pepper , smak til

SLIK GJØR DU

guacamole

GUACAMOLE

Bruk modne avokado. Del dem i to, ta ut steinen og grav ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokadoen med en gaffel eller bruk en stavmikser. Drypp over litt limesaft, og tilsett chili, hvitløk og olivenolje. Rør godt sammen og smak til med salt, pepper, koriander og eventuelt litt mer limesaft.

La gjerne også steinen ligge oppi guacamolen frem til servering, så holder den seg friskere lengre.

tomatsalsa

TOMATSALSA

Fres løk og hvitløk i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett hermetiske tomater og sukker og la sausen koke i ca. 10 minutter. Smak til med de øvrige ingrediensene, til du får ønsket smak og styrke på salsaen. Tilsett finhakket koriander etter smak rett før servering. Dersom du ønsker en jevnere saus kan du kjøre den med en stavmikser eller lignende. Tomatsalsaen serveres varm eller kald.

Sausen er holdbar og kan gjerne lages flere dager før den skal serveres.

MANGO- & HABANEROSALSA

Ha mango, rødløk, habanerochili i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med salt, pepper, limesaft og frisk koriander. La gjerne salsaen stå å trekke litt før servering, slik at alle de gode smakene får satt seg.

PS. Dette er hotte saker! Habanerochili kan eventuelt erstattes med vanlig rød chili fra dagligvarebutikken dersom du ønsker en litt mildere variant.

PICO DE GALLO

Del tomatene i to, grav ut den bløte kjernen med en teskje og skjær resten av tomaten i små terninger. Tilsett rødløk, hvitløk og chili, og rør godt sammen. Smak til med lime, olivenolje, salt og frisk, finhakket koriander. La salsaen stå å trekke i 30-60 minutter før servering.

Tomatsalsaen er ikke så holdbar og bør derfor lages senest et par timer før servering.

limerømme

LIMERØMME

Bland sammen rømme/crème fraîche, hvitløk og limeskall, og smak til med limesaft, sukker, salt og pepper. (Varier gjerne med å tilsette 1-2 ss srirachasaus.) La sausen stå å trekke i minst 30 minutter før servering.

Limerømme bør lages samme dag som den skal serveres.

maiskrem

MAISKREM

Ha smøret i en kjele og fres maiskornene et par minutter. Tilsett vann og la blandingen koke til vannet er nesten kokt inn. Kjør blandingen med stavmikser eller blender til du har ønsket konsistens på maiskremen. Smak til med crème fraîche, salt og pepper.

Maiskremen kan gjerne lages dagen før den skal serveres.

tex-mex ingredienser

Serveres som tilbehør til tex-mex-retter. Lag gjerne 2-3 varianter, eller mer. Alle tex-mex-oppskriftene mine finner du samlet her.

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste