Lag en enkel og smakfull tacosuppe med kjøttdeig, sorte bønner, varmende krydder og mørk sjokolade! Som tilbehør anbefaler jeg hjemmelaget tortillachips med sesamfrø. Prøv det du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TACOSUPPEN

300-400 g kjøttdeig av storfe
nøytral olje til steking
1 gul løk , i små terninger
1 rød paprika , i små terninger
2 fedd hvitløk , finhakket
2 gulrot , i små terninger
2 stilker stangselleri , i små terninger
1 - 1 1/2 ts oregano
1 - 1 1/2 ts spisskummen
1/2 - 1 ts røkt paprikapulver
1/4-1/2 ts chipotlechili
2 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
8-9 dl kjøttkraft eller utblandet fond/buljong
200 g sorte bønner
1/2 lime (ca.), saften
25 g mørk sjokolade
1/2 ts sukker
salt
nykvernet sort pepper

TORTILLACHIPS & TILBEHØR

2-3 tortillalefser
nøytral olje
1 ss sorte sesamfrø
flaksalt
4 ss rømme
frisk koriander

SLIK GJØR DU

TACOSUPPE MED KJØTTDEIG OG TORTILLACHIPS

Skjær opp grønnsakene som angitt. Krydre kjøttdeigen med salt og pepper og stek den raskt. Legg til side. Stek løk og paprika i nøytral olje, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett gulrot, stangselleri, tomatpuré og krydder og la det surre med et par minutter. Ha i hermetiske tomater, kraft og kjøttdeigen og la suppen koke under lokk til gulroten er mør. Smak til med mørk sjokolade, sukker, salt, pepper, limesaft og eventuelt litt mer av krydderet, om nødvendig. Tilsett sorte bønner og la suppen koke et par minutter til, til bønnene er gjennomvarme.

TACOSUPPE MED KJØTTDEIG OG TORTILLACHIPS

Mens suppen koker lager du tortillachips. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Pensle tortillalefsene med nøytral olje, skjær/klipp dem opp i jevnstore «snipper» og fordel dem på et bakepapirkledd bakebrett. Strø over sesamfrø og flaksalt. Stekes på midterste rille i ca. 6 minutter, til de er sprø og fine. Følg med mot slutten av steketiden.

Server suppen med en rømmeklatt, frisk koriander og med tortillachips som tilbehør.

TACOSUPPE MED KJØTTDEIG OG TORTILLACHIPS

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut
  1. Dette var en veldig god suppe. Enkel oppskrift. Denne kommer jeg til å lage igjen. Liker egentlig ikke stangselleri, men i suppe var det veldig godt, og gir en ekstra crunch. Tortillaene ble også gode.

  2. Veldig god oppskrift, jeg erstattet kjøttdeig med langtidsstekt høyrygg, ikke vondt det heller.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste