Lag en enkel og smakfull tacosuppe med kjøttdeig, sorte bønner, varmende krydder og mørk sjokolade! Som tilbehør anbefaler jeg hjemmelaget tortillachips med sesamfrø. Prøv det du også!
Ingredienser
TACOSUPPEN
300-400 g | kjøttdeig av storfe |
nøytral olje til steking | |
1 | gul løk , i små terninger |
1 | rød paprika , i små terninger |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
2 | gulrot , i små terninger |
2 stilker | stangselleri , i små terninger |
1 - 1 1/2 ts | oregano |
1 - 1 1/2 ts | spisskummen |
1/2 - 1 ts | røkt paprikapulver |
1/4-1/2 ts | chipotlechili |
2 ss | tomatpuré |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
8-9 dl | kjøttkraft eller utblandet fond/buljong |
200 g | sorte bønner |
1/2 | lime (ca.), saften |
25 g | mørk sjokolade |
1/2 ts | sukker |
salt | |
nykvernet sort pepper |
TORTILLACHIPS & TILBEHØR
2-3 | tortillalefser |
nøytral olje | |
1 ss | sorte sesamfrø |
flaksalt | |
4 ss | rømme |
frisk koriander |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt. Krydre kjøttdeigen med salt og pepper og stek den raskt. Legg til side. Stek løk og paprika i nøytral olje, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Tilsett gulrot, stangselleri, tomatpuré og krydder og la det surre med et par minutter. Ha i hermetiske tomater, kraft og kjøttdeigen og la suppen koke under lokk til gulroten er mør. Smak til med mørk sjokolade, sukker, salt, pepper, limesaft og eventuelt litt mer av krydderet, om nødvendig. Tilsett sorte bønner og la suppen koke et par minutter til, til bønnene er gjennomvarme.
Mens suppen koker lager du tortillachips. Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Pensle tortillalefsene med nøytral olje, skjær/klipp dem opp i jevnstore «snipper» og fordel dem på et bakepapirkledd bakebrett. Strø over sesamfrø og flaksalt. Stekes på midterste rille i ca. 6 minutter, til de er sprø og fine. Følg med mot slutten av steketiden.
Server suppen med en rømmeklatt, frisk koriander og med tortillachips som tilbehør.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Dette var en veldig god suppe. Enkel oppskrift. Denne kommer jeg til å lage igjen. Liker egentlig ikke stangselleri, men i suppe var det veldig godt, og gir en ekstra crunch. Tortillaene ble også gode.
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! 🙂
Hvor mange er denne til?
Oppskriften gir ca. 4 porsjoner. Det står allerede oppgitt i oppskriften.
Hva bruker en limen til?
Til å smake til suppen. Har presisert det i teksten nå.
Veldig god oppskrift, jeg erstattet kjøttdeig med langtidsstekt høyrygg, ikke vondt det heller.