Syltet rødløk er kjapt og enkelt å lage, og deilig tilbehør til så mangt. Prøv det for eksempel på burgeren, til pulled pork, på blingsen, i poke-bowl eller i salater.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
2 | rødløk , i tynne ringer |
1 dl | eddik (7%) |
1 dl | vann |
1 dl | sukker |
1/4 - 1/2 ts | salt |
SLIK GJØR DU
Kok opp eddik, vann, sukker og salt, og rør til sukkeret er helt oppløst. Smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og det syrlige.
Bruk gjerne en mandolin og skjær rødløken i tynne skiver. Ha rødløken i et glass og hell eddiklaken over. Avkjøl blandingen og sett den deretter i kjøleskapet i minst 2 timer, men gjerne over natten.
Syltet rødløk oppbevares i tett glass i kjøleskapet, og er holdbar i et par uker. Lag gjerne litt ekstra når du først er i gang!
VELBEKOMME!
Publisert 22. 11. 2018
Hvordan få syltet rødløk så rød,når jeg lager mister den fargen
Jeg bruker faktisk litt rød konditorfargeI væsken.
Hei. Jeg har prøvd å lage det nå(ikke din oppakift) men min blir helt geléaktig over natta, skal den bli det? Viss ikke, hva gjør jeg feil?
Det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med. Foreslår at du spør den som har laget oppskriften du har brukt.
Hei, veldig enkel, kjapp og god oppskrift Er det mulig å legge inn en kommentar på hvilken bok oppskriften finnes eller kun på nett ? Greit å søke på nett og så bruke kokeboka når man skal lage maten takk for mange gode oppskrifter – blir ofte brukt
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak!
Jeg må dessverre skuffe deg å si at jeg ikke har planer om å merke oppskriftene slik du foreslår. Det er flere grunner til det, blant annet kan det ofte være ulikheter i titler, tekster og porsjonsangivelser i blogg/bok – og jeg har ikke så lyst til å bruke tid på å forklare hvorfor (får allerede en del spørsmål om det). Det er også en stor jobb å gå inn å redigere i alle publiserte oppskrifter. Håper du likevel henger med videre. 🙂
Kan dette fryses?
Nei, det blir rare greier om du fryser det. Men det holder seg i noen uker, og det er sikkert spist opp innen den tid.
Hvilken type eddik bruker du?
Vanlig 7% eddik
Hei! Kan man bruke hvitvinseddik eller er det kun eddik 7% som gjelder?
Hei, litt usikker på oppskriften, da blandingsforholdet her oppgis til 1:1:1 eddik/sukker/vann. Andre oppskrifter bruker forholdene 1:2:3. Hva blir forskjellene, for de som har prøvd begge?
Hvis du sjekker oppskrifter på youtube, sier de 1:1:1, jeg også stusset over hvor mye vann og sukker noen bruker. Ikke noe hjelp, bare en observasjon.
Hei
Skal laken være kokende nåe den helles over rå løk i glasset ?
Mvh Ida
Ja.
Skal lokket være på glasset ,når det avkjøles..?på disk.
Det kommer litt an på om du skal spise det ganske umiddelbart eller om du skal lagre det til en senere anledning. Hvis sistnevnte kan du sette på lokket umiddelbart. Hvis du skal spise det ganske umiddelbart og ønsker at det skal avkjøles så raskt som mulig så dropper jeg lokket (men setter det på om det blir noe igjen og oppbevarer restene i kjøleskapet).
Hvor lenge holder uåpnet glass seg? hvis du skrur på lokket med en gang du lager dette
Hvorfor er det så kort lagringstid på syltet rødløk? Det vil bli oppbevart i kjøleskap i lufttette glass.
Man kan ha en halv oppskåret chili oppi. Da er rødfargen garantert
Jeg bruker bringebæreddik, fargen holder seg helt fint!
Hvor kjøper du bringebæreddik? Har dikke her jegbor
Det kan du lage selv.
En kurv med bringebær og 2 kopper 7% eddik blandes i et romslig glass med lokk. Settes mørkt og kjølig i et skap i 14 dager, så siler du det over i en flaske.
Veldig godt til mye forskjellig, feks en frisk sommersalat
Er du av dem som er glad i syltede grønnsaker, men synes det kan bli litt søtt søtt så bytt ut en dl sukker med en dl eplejus og smak til med bare et par skjeer sukker. Jeg pleier også å servere i et sylteglass og la laken være i, gjerne tilsatt hele pepperkorn – det gir både god smak og ser lekkkert ut. Pepperkornene må da evt ligge i laken, ettersom de hele pepperkornene ikke er noe en spiser, men noe som setter smak på rødløken gjennom laken.