Har du prøvd grønnsaksnudler? Med en spiralizer* kan du lage lange remser av squash eller rotfrukter, som kan benyttes på samme måte som nudler. Prøv det for eksempel sammen med en god tomatsaus, baksilikumpesto eller sammen med denne deilige karrisausen. Rekene kan gjerne erstattes med strimlet kylling, som forstekes før de tilsettes.
Ingredienser
2 | squash |
2 | gulrøtter |
1 | rødløk , i tynne båter |
1 | rød paprika , i terninger |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
2 ts | frisk ingefær , revet |
3-4 ts | karri |
2 ts | fishsauce |
3 ts | sesamolje |
1/2 | lime , saften |
300-400 g | reker , renset |
frisk koriander |
SLIK GJØR DU
Bruk en spiralizer eller lignende og lag remser av squashen og gulrøttene. Del opp gulrotremsene i ca. 5 cm lange biter. Hvis du har laget lange squashremser kan det være en fordel å dele dem opp i litt kortere, ca. 30 cm, så blir det ikke så mye søl når retten skal nytes.
Skjær opp de øvrige grønnsakene som angitt over, og rens rekene, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Fres løk og gulrøtter i litt nøytral olje. Tilsett paprika og hvitløk etter et par minutter, og la det stå å surre på lav til middels varme til løken er blank og myk, men uten at hvitløken tar farge. Tilsett karri, fishsauce, sesamolje og saften av 1/2 lime, og rør godt sammen. Tilsett rekene og rør godt sammen, og tilsett umiddelbart squashnudlene. Vend det hele godt sammen og pass på at rekene blir godt blandet inn i pastaen. Når squashnudlene og rekene er gjennomvarme er retten ferdig og bør tas av varmen (1-2 minutter). Hvis rekene varmebehandles for lenge vil de bli seige, og squashen vil bli vassen.
Gi retten et dryss med frisk koriander og server umiddelbart.
VELBEKOMME!
* Du får kjøpt ulike spiralizere. Jeg har prøvd to typer, fra Microplane og Gefu, og foretrekker nok selv sistnevnte.
Hei!
Ingen kommentar til akkurat denne oppskriften, men lurer på om du har noen tips til enkel og god fingermat som kan serveres kald? 🙂 Jeg skal feire 30-årsdagen min med Great Gatsby-tema og skulle hatt noe mat som gjerne kan lages noen timer i forveien.
Så deilig. Squashspagetti er så digg
Ser helt nydelig ut! Gleder meg til å prøve 🙂
Det smakte veldig godt! Tusen takk for nok en favorittoppskrift, denne må lagres i arkivet 🙂
Dette var riktig godt! Også yngstemann som ikke er storspiser av grønnsaker var ?
Hei. Dette vil jeg gjerne prøve. Vet du hvor mye karbohydrater denne retten inneholder?
Delish!!! Laget mange ganger. En winner hos oss.
Hvilke typer reker skal benyttes? Ferske, frosne eller reker i lake?
Det smaker best med ferske/frosne reker som du renser selv, men du kan benytte ferdigrensede også. Merk at oppgitt mengde er ferdig renset. Lykke til!
Hei. Jeg er allergisk mot skalldyr. Har du forslag til noe annet å bruke i steden for rekene?
Hva med kylling, som jeg for øvrig også foreslår innledningsvis i oppskriften?
Hva tror du om å blande litt kokosmelk i denne her? Fingerer det eller blir det ødelagt? Tusen takk
Nam nam. Prøvde denne i dag, men byttet ut rekene med scampi og ørret. Sykt digg! Takk for inspirasjonen.
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂