Å spise vegetarmat en gang iblant er bra for både klimaet og helsen. Det trenger slett ikke å være noen smaksmessig nedtur, heller tvert imot. Som for eksempel denne gryteretten med kikerter og fargerike grønnsaker, smaksatt med kokosmelk, chili, ingefær, hvitløk og lime. Kikertene tilfører viktige næringsstoffer og er også en viktig proteinkilde, som gjør at denne retten også metter godt i magen. Prøv den du også!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 stor rødløk, , i terninger
1 rød chili uten frø, finhakket
4 fedd hvitløk , finhakket
1 ts frisk ingefær , revet (ca.)
2 store gulrøtter , i terninger
1 squash , i terninger
500 g ferdig kokte kikerter (ca.)
4 dl kokosmelk
1/2 dl vann (ca.)
1 ts sukker (ca.)
1/2-1 lime , saften
1 neve grønnkål , grovt strimlet (eventuelt spinat) (raus)
salt og pepper
frisk koriander
lime , limebåter til servering
tilbehør etter ønske , for eksempel ris, couscous eller quinoa

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt ovenfor. Ha kikertene i et dørslag eller lignende og skyll dem under rennende vann.

Finn frem en vid gryte eller stekepanne med høye kanter og fres løken i nøytral olje et par minutter. Tilsett chili, hvitløk og ingefær og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter gulrøtter, squash og kikerter. La det surre med et par minutter og tilsett kokosmelk og vann, og la det stå å putre i ca. 15 minutter, til gulrøttene er nesten møre. Smak til med sukker, lime, salt og pepper, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Tilsett grønnkålen og la det trekke i 3-5 minutter. Strø over frisk koriander og servér med ønsket tilbehør og gjerne en båt lime til å dryppe over retten før den nytes.

Velbekomme!

Skriv ut
  1. Med så mye kokosmelk ble det suppe istedenfor gryterett. Tror jeg ville halvert mengden kokosmelk neste gang.

  2. Denne likte ikke vi? Fulgte oppskriften til punkt og prikke, men det var lite smak. Prøvde å «spice» den opp med litt ekstra chilli men vi syntes ikke den ble god likevel.

  3. Denne var en hit, både for meg og 6åringen. Rund deilig smak med mange nyanser. Denne skal vi lage igjen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste