I dag står det gulrotsuppe på menyen - en mettende, smakfull og litt spicy suppe. Med en liten klatt creme fraiche, knasende sprøtt bacon og mandler som topping kan dette raskt bli en favoritt!
Ingredienser
GULROTSUPPEN
1 | løk , finhakket |
2-3 ss | nøytral olje |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1-2 | rød chili , finhakket (smak til) |
1 ts | korianderfrø , knust i morter |
1 ts | malt paprika |
500 g | gulrøtter , i biter |
200 g | poteter , i biter |
9 dl | kyllingkraft eller buljong/utblandet fond |
salt (smak til) | |
kajennepepper (smak til) |
TILBEHØR
150 g | bacon , i tynne skiver |
4 ss | creme fraiche eller rømme |
1 neve | mandler , grovt hakket |
basilikum eller andre friske krydderurter |
SLIK GJØR DU
Skrell gulrøtter og poteter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk og chili. Finn frem en morter og knus korianderfrøene.
Ha oljen i en liten gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili og krydder. La det surre i et par minutter og tilsett deretter kyllingkraft (eventuelt buljong eller utblandet fond), gulrøtter og poteter. La det koke i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og fine.
Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med salt og kajennepepper.
Mens grønnsakene koker steker du baconskivene sprø i en tørr stekepanne eller i stekeovnen (se tips nedenfor). La dem renne av på litt kjøkkenpapir, og brekk dem deretter opp i mindre biter.
Server suppen rykende varm, med en klatt creme fraiche, knasende sprøtt bacon, hakkede mandler og friske krydderurter. Nytes umiddelbart med godt brød som tilbehør.
TIPS
- Stek gjerne baconet i stekeovnen. Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem en gang underveis, og følg med mot slutten av steketiden. La baconet renne av på litt kjøkkenpapir.
VELBEKOMME!
En fantastisk god suppe!
Så hyggelig å høre! 🙂
Har ikke korianderfrø. Kan disse sløyfes i denne oppskriften uten å påvirke smaken for mye?
Ja, det kan du Tonje Birkeland. I dag lager jeg den med litt fersk koriander. Forrige gang hadde jeg ikke noe innslag av koriander, fordi jeg ikke hadde 🙂
Bon appetitt 🙂
Kan suppa lages dagen i forveien?
Ja, det går fint. 🙂
Hei! Jeg har spurt om dette tidligere, men kan ikke se å ha fått noe svar. – Jeg klarer ikke å få printet ut oppskriftene etter at du la om bloggen din. Jeg har fulgt dine forklaringer om fremgangsmåte, men får det likevel ikke til. Hva gjør jeg galt?
Kan suppen lages dagen før.
Ja, det går fint. Lykke til!
Hvor mye gulerot skal det være?
500 gram gulrot. Det står i oppskriften 😉
Noe godt tips til vin man kan servere til denne suppen???
https://trinesmatblogg.no/faq/#har-du-et-vintips-til-denne-retten
Elsker oppskriftene dine, men ønsker meg en funksjon der jeg kan velge antall personer, så tilpasses oppskriften ønsket antall
Så hyggelig å høre at du liker oppskriftene mine.
Du kan justere antall porsjoner i oppskriftene. Du må da ha en brukerkonto og være pålogget. Du kan lese mer om hvordan du gjør det her: https://trinesmatblogg.no/hvordan/#hvordan-justere-antall-porsjoner-og-hva-du-ma-vaere-obs-pa 🙂
Denne hørtes deilig utog må prøves
Spiste denne idag sammen med en date fra tinder, 10/10 og vellykket kveld. Fungerer bra med både god vit og rødvin 😉
Så hyggelig å høre at suppen falt i smak! Håper daten også ble like vellykket! 🙂