I dag kan jeg friste med en kjapp, enkel og smakfull pastarett som jeg tipper blir en ny favoritt for mange av dere. Her er det chilien som spiller hovedrollen, men det er det revne sitronskallet i birollen som er den som gjør at denne retten blir en skikkelig høydare. Lyst til å prøve?
Ingredienser
4 porsjoner | spagetti , tilberedt etter anvisningen på pakken |
300 g | rensede reker (ca.) |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød chili , finhakket (smak til) |
1 | rød paprika , i små terninger |
1 | (økologisk) sitron , revet skall |
olivenolje til steking | |
1 neve | ruccula , grovt hakket |
1-1 1/2 dl | vann (av pastavannet) |
salt og pepper | |
parmesan , revet |
SLIK GJØR DU
Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Ta vare på ca. 1 1/2 dl av pastavannet.
Hakk opp hvitløk, chili og paprika som angitt, og fres det raskt i ca. 3 ss olivenolje. La det surre noen minutter på middels varme, men uten at det tar farge. Vask sitronen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint på et zesterjern eller lignende (kun det gule). Tilsett rekene og sitronskallet i chiliblandingen og rør det hele godt sammen. Pass på at det ikke koker, rekene skal så vidt bli gjennomvarme. Krydre med litt salt og pepper.
Bland sammen rekeblandingen, spagettien og rucculasalaten, og spe på med pastavannet.
Serveres umiddelbart med litt nykvernet sort pepper, revet parmesan og gjerne litt godt brød som tilbehør.
VELBEKOMME!
så knallgodt ut!
Hei Tone!
Skal det være en halv hvitløk eller et halvt fedd ?
Gleder oss til å smake retten!
Det skal være 1/2 hvitløk, som det står i oppskriften. Dette kan selvsagt justeres etter smak og behag, på samme måte som chilien. Lykke til!
Mente selvfølgelig Trine…
Dette var kjempegodt, selv om jeg var vel rundhåndet med chilien… 😉
Hei.
Jeg skal lage lasagnen din på lørdag for
første gang. Vi blir 14 personer, flere storspisere, holder det at jeg dobler porsjonene ? Hadde blitt veldig glad for svar.
Lise
Nydelig.
Jeg var nok også litt rundhåndet med chilien, en hel ble for sterkt. Men jeg kommer garantert til å mage dette igjen.
Et tips til alle er å bruke økologisk sitron. Lukt på dem og kjenn forskjell 🙂
Hei.
Vi lagde denne retten i dag, men syntes den ble litt tam. Har du forslag på en saus e.l. som vi kan bruke sammen med spagettien? Kan søt chillisaus passe til (hadde ikke det nå, så fikk ikke testet ut).
Hvis du synes den ble for tam har du nok vært for gnien med chilien. Du er den første som mener retten ble for tam, jf. de øvrige kommentarene til denne oppskriften. 🙂
Trine, for første gangen i kveld prøvde jeg en av dine oppskrifter etter å ha siklet over mange av de. Dette var helt fantastisk. Skikkelig smak av sommer spesielt godt med ferske reker, på tilbud på Meny i dag. Kan anbefales! Tusen takk for en deilig måltid.
Velbekomme!
Jeg også savner en slags saus som «binder» det hele sammen, ref: Laila… 🙂
Hvis du synes det blir lite saus kan du tilsette mer av pastavannet. Det, sammen med smakene fra chili, hvitløk og sitron (+ det andre) gir en god saus, synes jeg.
Nettopp slukt chilli/reke retten din… Virkelig en ny helgefavoritt, knallgodt
Hei!
Jeg er i gang med planlegging av ukesmeny og du er en god inspirasjon:) jeg har en mann som ikke tåler paprika. Hva er et godt alternativ i denne retten og ellers?:)
Du kan droppe paprikaen, og heller øke mengden av de øvrige grønnsakene, eller bytte den ut med noe mannen din liker. Her er det ingen «regler», la smak og behag avgjøre. Lykke til!
Tusen takk for en kjempefin side! Denne brukes flittig til hverdag og fest:-)
Denne pastaretten var veldig god, uvant kombinasjon med reker, chili og sitron til pasta (i hvert fall i min verden). Men en svært enkel rett som er rask å lage på en hektisk tirsdag. Gode rene smaker!
Ellers er den indiske suppen og laks med soyasaus en av favorittene:-)
Tenker å prøve kyllingspyd med peanøttsaus til helgen, gleder meg!
Et tips er å ha i litt tomatpure (2tsk) eller soltørket tomat i bitar (6st) + ev. hvitt vin. Det har en lignende pastarett av Jamie Oliver som er veldig god!
Nam! Hvor mye pasta regner du per pers?
Hei! Fantastiske retter du lager! Dette er min interaktive kokebok! Jeg er SVÆRT fornøyd!! Lurer bare på en ting; legger du ut hvor mye kcal en rett ca inneholder? Eks. prøver jeg nå for tiden og ikke spise mer enn 450 kcal til middag. vet du om noen av dine retter er nogenlunde rundt dette?
Takk for hyggelig tilbakemelding. Vedr. spørsmålet ditt, du er ikke den første som spør: http://trinesmatblogg.no/faq/faq-kan-du-kaloriberegne-oppskriftene-dine/
Helt nydelig pastarett og superenkel å lage. Takk for nok et nydelig måltid!
Kan den serveres kald ?
Denne retten er herlig! Skal gjentas. Vi erstattet cirka halvparten av rekene med laks, og det var fint. Til denne retten er en sauvignon blanc ypperlig, for eksempel Cloudy Bay fra New Zealand eller en Sancerre fra Franrike.
Fantastisk godt!
Vi lagde fersk pasta med pastamaskin, og brukte scampi istedenfor reker, og det smakte utrolig!
En av mine nye favoritter!
Skal jeg imponere slekt på besøk kommer jeg til å lage denne!
Nam nam
Tusen takk for flott oppskrift Trine ?
Veldig god rett, rask og enkel sommermat:-)
Spicy og god! Rask og enkel var den også 🙂
Denne retten er en hit hos oss når vi har liten tid og lyst på noe godt:-)
Dette var nok en skikkelig diggemiddag, tusen takk for alle dine fantastiske oppskrifter:))
Så hyggelig å høre at den falt i smak. Tusen takk for tilbakemeldingen! Hadde «glemt» denne retten, men tar den inn i ukemenyen en av de nærmeste ukene.
Elsker spagetti med chilireker! Hvis du renser reker og klargjør det andre på forhånd, er det veldig enkelt og raskt å tilberede hovedretten mens gjestene sitter med bordet – etter for eksempel en bruscetta og med noe godt i glasset!
Ja, dette er en kjapp, enkel og smakfull favoritt! Takk for tips om forrett! 🙂
Denne retten er en av mine favoritter fra bloggen din:) Har laget den mange ganger med stor suksess:) Bruker som regel scampi som jeg marinerer i forkant. Har på mer chili og hvitløk enn oppskriften fordi jeg bare elsker det:) Takk for inspirasjonen 🙂
Så hyggelig å høre! Takk for tilbakemeldingen! 🙂