Til Mathias' 3 års dag serverte vi denne sommerfriske sitruslemonaden som velkomstdrikk, til både store og små sjørøvere. Eller rettere sagt, enkelte av gjestene våre tilberedte og serverte denne drikken for oss. Jeg hadde nemlig gjort det helt store, jeg hadde invitert gjestene til kl. 15, men trodde selv jeg hadde invitert til kl. 16. Jaja, sånn går det når sjørøvermammaen har litt for mange baller i lufta på en gang. Men, når det er sagt så er ikke en slik bom noe stort problem i vår vennegjeng, annet enn at det kommer til å bli brukt imot meg med enhver anledning i lang tid fremover. Gjestene tok ansvar og 15.40 var alt klart, akkurat slik som planlagt. Egentlig burde en ha gjort det slik hver gang en skal ha gjester, men jeg vil da anbefale at vertinnen gjør seg ferdig på badet først.
Tilbake til denne sommerfriske lemonaden, som altså kan delegeres bort til gjester som kommer en time for tidlig. Til tre liter deilig og forfriskende sommerdrikke trenger du:
Ingredienser
1 l | Sprite |
1 l | Farris |
1 l | ferskpresset appelsinjuice |
1/2-1 | appelsin , i skiver |
1/2-1 | sitron , i skiver |
1/2-1 | lime , i skiver |
isbiter |
SLIK GJØR DU
Vask sitrusfruktene og skjær de opp i passe skiver. Bland alle ingrediensene i en stor serveringsbolle, men tilsett Farris og Sprite til slutt slik at ikke all «futten» forsvinner. Øs opp i glass og server!
Enjoy!
Godt med sånne gjester som kan hjelpe til, når ikke alt er ferdig. Denne så god ut, skal helt klart prøves en varm sommerdag (ja om vi får noen av de da…)
Hei! Kristine fra VG her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, kanskje poster jeg det på Facebook http://www.facebook.com/lesernesvg og twitter http://twitter.com/lesernesvg også 🙂
Så bra! 😉
Den skal prøves, ja, takk !
🙂
Den så kjempegod ut. Jeg lurte litt på hvor mange den rekker til? Jeg skal ha navnefest for gutten min om ikke så lenge. Det hadde vært kjekt å servert den til de 20 gjestene som kommer 🙂
Oppskriften gir 3 liter, og det kommer jo an på hvor store glass du skal servere de i. Vi laget 4,5 liter til 20 små og store gjester, og da var det flere som drakk limonade til maten og etterpå, og så ble det litt til overs… Lykke til! 😉
Tror jeg skal tilsette noe rom når jeg lager denne 😉
Hei Trine.
Det er lengesiden du postet dette innlegget, men lurer sånn på hvor den store serveringsbollen er fra??
Hvis ikke du vet akkurat, så kanskje du vet hvor jeg kan få tak i noe lignende?
Den runde bollen er eldgammel, tror jeg kjøpte den i Trondheim for snart 30 år siden. Aner ikke hvor du kan få tak i noe lignende, men kan være verdt å sjekke i en dyrebutikk, for den ligner veldig på en liten gullfiskbolle 😉
Takk for tipset, da får jeg reise innom en dyrebutikk for å sjekke! 😉