Årets siste solbær fra hagen fikk spille hovedrollen i disse deilige solbærsnurrene, og resultatet ble deilig bakst med en frisk smak av sensommer. Og med et lite melisdryss på toppen ble dette en nytelse for både øye og gane! 

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

SØT GJÆRDEIG

950 g hvetemel
5 dl melk
25 g gjær (gjerne rød type)
150 g sukker
1 ts malt kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
150 g smør (i terninger)

FYLL

300 g solbær (eller tykt solbærsyltetøy)
5 ss sukker
melis

SLIK GJØR DU

Lag gjærdeigen etter grunnoppskriften og la den forheve til dobbel størrelse.

Rør sammen solbær og sukker med en skje, til det er godt blandet. Knus noen av bærene, men la gjerne noen være hele. Tilsett eventuelt mer sukker, om nødvendig. Dersom du benytter solbærsyltetøy dropper du selvsagt sukkeret.

Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut til en rektangulær leiv som er ca. 60×50 cm. Fordel solbærsyltetøyet jevnt utover leiven, med unntak av ca. 2 cm på langsiden øverst. Begynn nederst, på langsiden, og rull deigen til en jevn, fast pølse. Skjær pølsen opp i ca. 24 jevnstore emner, ca. 2 ½ cm brede. Legg solbærsnurrene på et bakepapirkledd bakebrett, og la dem etterheve under et klede i ca. 30 minutter.

Stek solbærsnurrene på midterste rille ved 225 grader (over- og undervarme) i 12-14 minutter. Solbærsnurrene er ferdigstekte når de har en gyllen overflate og er lett brune under. La solbærsnurrene stå på stekebrettet et par minutter og løft dem deretter over på en rist for videre avkjøling.

Gi solbærsnurrene et lite melisdryss og server dem lune, gjerne med en kopp god kaffe til.

TIPS

  • Melisdrysset kan gjerne erstattes med ostekrem.
  • Du kan selvsagt erstatte solbærene med andre typer bær, for eksempel blåbær eller bringebær. Lyst til å prøve andre «bollevarianter»? Du finner dem samlet her. Sjekk også ut denne videoen hvor jeg viser hvordan jeg gjør det.
  • Dersom du ikke skal spise alle solbærsnurrene samme dag bør de fryses ned straks de er avkjølt. Frosne snurrer tines i romtemperatur og varmes ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen!

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste