Da jeg så disse fine smørflyndrefiletene i fiskedisken forleden ble den opprinnelige middagsplanen kansellert til fordel for disse smakfulle ovnsbakte smørflyndrerullene. Smørflyndra har her fått kose seg i et deilig kryddersmør, og sammen med søte solmodne tomater, kapers og pinjekjerner ble det et skikkelig festmåltid på en ellers vanlig hverdag. Prøv det du også, og er du litt kjapp på labben står middagen på bordet når potetene er ferdigkokt.
Ingredienser
SMØRFLYNDRE & SALSA
600 g | smørflyndrefilet |
salt og pepper | |
150 g | smør |
1/2 | rød chili , finhakket |
1 | sjalottløk , finhakket |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | sitron , finrevet skall |
3 ss | persille , finhakket |
200 g | tomater , i små biter |
2 ss | pinjekjerner , ristet |
2 ts | kapers |
TILBEHØR
4 porsjoner | poteter |
1 | brokkolli , i små buketter |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Kok poteter (eller annet tilbehør). Skjær opp grønnsakene som angitt. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne, til de er gylne. Skyll sitronen under lunkent vann, tørk den med litt kjøkkenpapir og riv skallet (kun det gule) med et rivjern.
Krydre filetene med salt og pepper, rull dem sammen (begynn med halepartiet) og legg fiskerullene i en ildfast form med skjøten ned, med litt avstand mellom hver. Smelt smøret i en liten kjele, ha i sjalottløk, hvitløk, chili, finrevet sitronskall og halvparten av persillen, og rør sammen. Hell kryddersmøret over fiskerullene. Stekes på midterste rille til fisken er gjennomstekt. Når fisken har stekt i 6-7 minutter fordeler du tomatene mellom fiskefiletene, og lar dem steke med resten av steketiden. Fisken er ferdig etter ca. 12 minutter.
Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2-3 minutter, og hell av kokevannet.
Fordel pinjekjerner, kapers og resten av persillen over fisken, og server den umiddelbart med poteter og brokkoli som tilbehør.
VELBEKOMME!
Ovnsbakt ørret med utelukkende er nydelig!
Kan jeg bruke uerfilé i stedet for flyndre?