Start dagen med en smoothiebowl, eller smoothieskål som det kan kalles på norsk. Dette er rett og slett en litt tykkere smoothie som toppes med for eksempel friske bær, frukt, nøtter, frø og kokos etter smak og behag. Den metter derfor litt mer enn tradisjonell smoothie og er derfor ypperlig til frokost, men kan også nytes som en lett sommerlunsj eller til dessert.
Smoothieskålen kan varieres i det uendelige, her er en variant med blåbær, jordbær, banan og granola.
Ingredienser
SMOOTHIE
150 g | yoghurt naturell eller gresk yoghurt |
100 g | blåbær , frosne |
100 g | jordbær , frosne |
1 | banan , i biter (ca. 2/3) |
TOPPING
1 neve | friske blåbær |
1 neve | friske jordbær , i skiver |
1/3 | banan , i skiver |
1 neve | granola eller lignende |
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til smoothien i en blender og kjør til du får en jevn og luftig konsistens. Du kan fint benytte friske bær også, men da kan du i tillegg også ha 2-3 isbiter oppi blenderen (hvis den tåler det).
Ha smoothien i en bolle og dekorer med/dryss friske bær, bananskiver og granola over, og nyyyt umiddelbart!
Slå gjerne på TV2 og God sommer Norge i morgen 7. juni kl. 20. Jeg skal være gjest og skal lage en deilig salat med smak av sommer.
VELBEKOMME!