Junior elsker skolebrød! Forrige helg fikk jeg lyst til å overraske han og min kjære med noe godt på søndagskvelden, og siden jeg ikke orket å lage vaniljekrem ble det "sjokoladeskolebrød" isteden. Det var slett ingen nedtur. Jeg tok utgangspunkt i bolleoppskriften som alltid blir vellykket, og laget "groper" som jeg fylte med sjokoladeknapper, rett og slett. Gutta ble kjempefornøyd, og de falt også i smak hos kunder som fikk baksten servert som "møtemat" den påfølgende uken. Hvorfor gjøre der mer komplisert enn nødvendig? Til ca. 24 "sjokoladeskoleboller" trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

1 porsjon søt gjærdeig
150 g mørke sjokoladeknapper eller finhakket mørk sjokolade
1 egg , til pensling
perlesukker eller melisdryss

SLIK GJØR DU

Lag gjærdeigen etter oppskriften, og la den heve til dobbel størrelse (etter 1-1 1/2 time). Ta gjerne en titt på denne videoen for å se hvordan jeg gjør det.

Ha deigen på melet underlag og del den opp i ca. 24 jevnstore biter. Trill dem til boller, press dem litt flate og legg dem på to bakepapirkledde bakebrett. La bollene etterheve under et klede til ca. dobbel størrelse. Det tar ca. 45 minutter. Lag en liten fordypning på bollene og fordel sjokoladeknappene oppi. Pensle med sammenvispet egg og strø eventuelt over litt perlesukker. Jeg har på noen av bollene benyttet et hvitt perlesukker som jeg kjøper i Sverige.

Sjokoladeboller

Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i 10-12 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene på bakerist.

Server bollene som de er – eller gi dem et lite melisdryss og server umiddelbart, gjerne med en god kopp kaffe til.

Sjokoladeboller

Dersom du ikke skal spise alle samme dag bør de fryses ned straks de er avkjølt. La dem tine i romtemperatur og varmes deretter ved ca. 175 grader varmluft i 3-4 minutter. Da smaker de som nybakte igjen!

ENJOY!

Skriv ut
  1. Disse var gode! Anbefales! Jeg brukte Dajm-kuler som sjokolade, for butikken hadde selvsagt ikke sjokoladeknapper akkurat da jeg skulle ha. De ble kjempegode! Intet mindre. Ikke så søte som skolebrød. Fine å fryse. Fine å tine opp, gode å spise!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste