Da jeg begynte å planlegge min andre kokebok, TRINES MAT 2, spurte jeg Mathias (som da var 6 år) om å velge en oppskrift som skulle være med i kokeboken. Han var absolutt ikke i tvil - det måtte bli mammas sjokoladepudding! Så da ble det det, og nå kommer den også på bloggen – en deilig hjemmelaget sjokoladepudding med kremdott og friske bær.
Ingredienser
SJOKOLADEPUDDING
3 dl | melk |
1 dl | kremfløte |
1/2 dl | kaffe |
2 ss | sukker |
1 ts | vaniljesukker |
1 ss | kakao |
2 | egg |
3 ss | maisenna |
100 g | mørk kokesjokolade , hakket |
salt |
TILBEHØR
2 dl | kremfløte , stivpisket |
100 g | bær |
25 g | mørk kokesjokolade , til dekor |
SLIK GJØR DU
Skill eggene, du skal kun benytte eggeplommene i denne oppskriften. Lag gjerne pikekyss av eggehvitene.
Ha melk, fløte, kaffe, kakao, sukker, vaniljesukker, maisenna og eggeplommer i en kjele, og rør det hele godt sammen. Sett kjelen på koketoppen og gi blandingen et forsiktig oppkok mens du rører hele tiden. Etter hvert vil blandingen begynne å tykne. Ta kjelen av varmen, tilsett den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen har smeltet. Smak til med et par klyper salt.
Fordel sjokoladepuddingen i 4 dessertskåler eller glass, og sett til avkjøling. Sett deretter puddingen i kjøleskapet i minst 3 timer, til den har stivnet.
Serveres med stivpisket kremfløte, friske bær og litt revet sjokolade – eller hjemmelaget vaniljesaus, dersom du heller foretrekker det.
VELBEKOMME!
Når skal kakaoen has i?
Den tilsettes helt til å begynne med. Lykke til! 🙂
Kan jeg lage sjokoladepuddingen et par dager i forkant?
Du kan gjerne lage den dagen før.
Hva gjør jeg hvis puddingen ikke stivne ?
Nydelig sjokoladepudding
Hvor tykk skal den bli før man tar den av platen?
Nå har jeg skummet alle sjokoladepuddingoppskrifter på nettet, men ingen har en klatt smør i. Det bruker jeg. Og ørlite chili. Det blir ikke godt uten, synes jeg. (:-
Takk for mange gode og smaklige oppskrifter, Trine!
Dette ble suppe. Mangler det gelatin?
Den må få et oppkok, det er egg og maisenna som gjør den kjukk
Himmelsk oppskrift perfekt som dessert på nyttårsaften.
Tusen takk for tilbakemeldingen, hyggelig å høre at oppskriften falt i smak!
Hei. Er det masena jevner eller eller stivelse du bruker her?
Takk, Kyrre
Maisenna stivelse.
Denne ble umiddelbart en favoritt hos familien. Nydelig dessert.
Det er alltid så hyggelig å høre at andre liker oppskriftene mine også! Tusen takk for tilbakemeldingen!
Kan eg bruka havremjølk/fløyte eller kokosmjølk som alternativ til mjølk/fløyte i denne oppskrifta?
Førstegang jeg prøver meg. Kan den fryses?
Det har jeg ikke testet, så tør ikke anbefale det.
Kan jeg bruke laktosefri melk og fløte?