Frø og kjerner er slett ikke forbeholdt brødbakst og hjemmelaget frokostblanding - det smaker også godt sammen med mørk sjokolade! Miks det hele raskt sammen, og du har en smakfull og litt sunnere konfekt.
Ingredienser
400 g | sjokolade (gjerne 70% kakaoinnhold), hakket |
1 dl | gresskarkjerner |
1 dl | solsikkekjerner |
1 dl | sesamfrø |
frysetørkede bær (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Ha gresskarkjerner, solsikkekjerner og sesamfrø i en bolle og rør godt sammen. Ta til side ca. 1/2 dl av blandingen, til dekor.
Ha den hakkede sjokoladen i en bolle som tåler varme. Sett denne oppå en litt mindre kasserolle med kokende vann. Det er viktig at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet. La sjokoladen smelte på lav varme og rør sammen, til det blir en glatt masse.
Hell den smeltede sjokoladen over kjernene og frøene og rør godt sammen. Hell sjokoladeblandingen oppi en form (min er 30 x 20 cm) eller et bakebrett, og bre den jevnt utover. Strø resten av frøblandingen over og ha eventuelt noen frysetørrede bær over. Jeg brukte frysetørret jordbær, i små biter. La blandingen herde i ca. ett døgn ved ca. 12-16 grader, før du deler den opp i ønskede biter.
Sjokoladeknekken oppbevares i tett boks eller lignende ved 12-14 grader, for eksempel i et kaldt soverom eller i kjellerboden. Dersom du må oppbevare konfekten i kjøleskapet er det viktig at du plasserer den der det er varmest, samt at du lar den hvile på kjøkkenbenken med lokket på i ca. en halvtime før den skal serveres. Dette for å unngå at kondens setter seg på sjokoladen, slik at den blir misfarget. Som en tommelfingerregel bør konfekt helst ikke utsettes på temperaturforskjeller på mer enn 10 grader.
ENJOY!
Hei! Hvor får man kjøpt frysetørret bær?
Det får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger og i helsekostforretninger. 🙂
Hei 🙂
Denne må prøves ut. Hvorfor er det viktig at bunnen av bollen ikke er i kontakt med vannet ? Hvordan skal det gjøres?
Spørsmål 2:
Du nevner at den må herde i et døgn i 12-16 grader? Hvor skal jeg sette den til å herde ?
Hei.
Er det ikke en fordel å riste frøene før bruk?
Tenker gi dette i julegave. Når kan jeg tidligst lage den da, dvs. lenge er den holdbar?