I går kom de første eksemplarene av kokeboken min TRINES MAT endelig ut i butikkhyllene! Og de som har forhåndsbestilt den kan vente seg en pakke i posten i dag eller en av de nærmeste dagene. Nå skal jeg endelig få vise dere hva jeg har jobbet med sist vinter og vår!
Boken er spekket med mer enn 150 oppskrifter, men dere finner ikke en eneste cupcakeoppskrift der. Det skal dere imidlertid få her og nå, slik at vi kan feire litt på forskudd (før vi kanskje treffes på lanseringsfesten den 3. september). Finn frem:
Ingredienser
SJOKOLADECUPCAKES
100 g | hvetemel |
20 g | kakaopulver |
130 g | sukker |
1 1/2 ts | bakepulver |
1 klype | salt |
40 g | smør , romtemperert |
1,2 dl | fløte eller helmelk |
1 | egg |
1/4 ts | vaniljeekstrakt eller (ekte) vaniljesukker (1ts for 1/4 ts vaniljeestrakt) |
12 | muffinsformer |
OSTEKREM
300 g | melis , siktet |
50 g | smør , romtemperert |
125 g | kremost |
DEKOR
12 | moreller eller andre bær/annen dekor |
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin, tilsett smøret, og kjør på lav hastighet til det blir en smulete masse. Rør sammen fløte/melk, egg og vaniljeekstrakt og hell halvparten oppi melblandingen. Kjør på middels hastighet til det er godt blandet og tilsett deretter resten av væsken. Kjør det ytterligere et par minutter, til du har en jevn røre.
Fordel røren i muffinsformer, som fylles 2/3 full. Stekes ved 175 grader i ca. 20 minutter, til de er ferdigstekt. Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en fyrstikk midt i kaken. Dersom fyrstikken er «ren» når du trekker den opp er den ferdigstekt. La småkakene avkjøles i muffinsbrettet/stekebrettet noen minutter, før du setter dem over på en rist og lar dem avkjøles helt.
Så står ostekremen for tur: Kjør smør og melis forsiktig i en kjøkkenmaskin, og tilsett deretter kremosten. Kjør det på middels hastighet til blandingen er lett og luftig. Ikke pisk mer en nødvendig.
Ha kremen i en sprøytepose eller lignende, og dekorer kakene etter smak og behag. Topp gjerne kakene med friske moreller eller lignende. Det er rikelig med ostekrem i denne oppskriften, og synes du at høye kremtoppinger kan bli for mye av det gode kan du gjerne halvere oppskriften.
Enjoy!
(Oppskriften har jeg lånt fra The Hummingbird bakery – kakeboken.)
Disse ser helt nydelige ut 🙂 Hvor har du kjøpt de lekre formene?
Fantastisk kokebok! Når skal du ha matkurs?
Takk for det! Jeg har ingen umiddelbare planer om matkurs, døgnet har rett og slett ikke nok timer 🙂
Hvor får jeg kjøpt vaniljeekstrakt? Er det det samme som vaniljeessens som en får kjøpt i små flasker på en vanlig matbutikk. Har hørt at d er noe som «er ekte» vaniljeekstrakt/essens.;-).
Forøvrig digger jeg bloggen din og skal snart ut å kjøpe kokeboka di- gleder meg.
Vaniljeekstrakt er ikke det samme som vaniljeessens! Vaniljeessens er kunstig fremstilt og inneholder ikke vaniljestang. Vaniljeekstrakt får du tak i i spesialbutikker som feks Cacas og noen helsekostforretninger. 🙂
Hei, har du papir formene i ovnen?
Hei! Hvordan fungerer denne oppskriften hvis jeg erstatter egg med ekstra bakepulver?
Det tror jeg dessverre ikke vil gå så bra…