Sitronmarinert kylling, gresk salat og tzatziki er en smakfull kombo! Serveres her med couscous og pita slik at det metter godt. Prøv det du også!
Ingredienser
SITRONMARINERT KYLLING
3-4 | kyllingfileter |
3-4 ss | extra vigin olivenolje |
1/2 | sitron , skall og 1-2 ss juice |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ts | tørket oregano |
1/2 ts | flaksalt |
1/4 ts | sort pepper |
1/4 ts | chiliflakes |
GRESK SALAT
1/2 | crispisalat |
200 g | cherrytomater , delt i to |
1/2 | agurk , i biter |
1 | rødløk , i tynne båter |
kalamataoliven | |
fetaost , i terninger |
TZATZIKI
200 g | gresk yoghurt |
1/2 | agurk , finrevet |
1-2 fedd | hvitløk , finhakket |
salt og pepper |
TILBEHØR
3-4 porsjoner | couscous el. |
4 | pita |
4 ss | extra vigin olivenolje |
1/2 | sitron , i båter |
frisk oregano eller tørket oregano |
SLIK GJØR DU
KYLLINGEN
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha kyllingen i en plastpose el. og hell marinaden over. Sett en knute eller klips på posen, og klem på den, slik at marinaden fordeler seg over alle filetene. La kyllingen marinere i 30-60 minutter. Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
Ta kyllingen ut av marinaden og stek den i nøytral olje i middels varm stekepanne i ca. 2 minutter på hver side, til filetene er gylne og fine på begge sider. Legg kyllingen over i en ildfast form og la den steke ferdig i stekeovnen, til den har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar 10–15 minutter, men vil være avhengig av størrelsen på filetene og hvor lenge du har forstekt dem i stekepannen. Alternativt kan du steke ferdig kyllingen i stekepannen (bruk gjerne steketermometer). La kyllingen hvile i ca. 10 minutter, og skjær den deretter opp i skiver (umiddelbart før servering).
TZATZIKI
Riv agurken på et grovt rivjern eller lignende. Ha den revne agurken i et dørslag og strø over litt salt. La det stå å trekke i ca. 5 minutter og klem deretter ut overflødig væske. Tilsett hvitløk og gresk yoghurt, og smak til med salt og pepper.
GRESK SALAT
Skjær opp grønnsakene til salaten og fordel dem i 4 dype boller, eller ha dem i en stor salatbolle.
SERVERING
Kok couscous etter anvisningen på pakken. Fordel couscous og kylling på porsjonstallerkenene, eller server det ved siden av salaten. Serveres med tzatziki og pita (eller annet godt brød).
Ta vare på eventuelle rester, de smaker godt i matpakken dagen etter.
Flere deilige salater finner du samlet her.