I dag kan jeg friste med en deilig kyllingrett, hvor kyllingen har fått basilikum, sitron og hvitløk under skinnet. Som tilbehør serveres deilig blomkålpuré og smaksrik tomatsalsa. En enkel og velsmakende rett som du gjerne kan invitere gjester på.
Ingredienser
SITRONKYLLING
4 | kyllingbryst , med skinn |
2 ss | smør , mykt |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | sitron , revet skall |
1 neve | frisk basilikum , finhakket |
BLOMKÅLPURÈ
300 g | blomkål , i biter |
200 g | poteter , i biter |
1 ss | smør (smak til) |
salt og pepper |
TOMATSALSA
200 g | cherrytomater , i små terninger |
2 ss | god olivenolje |
2 ss | sitronsaft |
1 ss | kapers |
salt og pepper | |
frisk persille , grovt hakket (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Rør smør, hvitløk, sitronskall og urter godt sammen i en liten bolle. Løsne noe av skinnet på kyllingen og fordel ca. halvparten av smørblandingen under skinnet så godt det lar seg gjøre. Stek kyllingfileten på begge sider i stekepannen (i litt smør eller nøytral olje) og legg den med skinnsiden opp i et ildfast fat. Stikk et steketermometer inn i den mest kjøttfulle delen av kyllingen, og fordel resten av sitronsmøret oppå kyllingfiletene. Stekes ved ca. 175 grader (over- og undervarme) midt i ovnen til kyllingkjøttet har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Det tar omtrent 15 minutter. Øs gjerne noe av stekesjyen over kyllingen et par ganger i løpet av steketiden. La kyllingen hvile i minst 10 minutter, og den vil da ha en kjernetemperatur på ca. 69 grader.
Fjern det grønne fra blomkålen, og skjær bukettene + stilken opp i jevnstore biter. Kok potet og blomkål i usaltet vann, til grønnsakene er møre og fine (etter ca. 15 minutter). Hell av kokevannet. Tilsett smør og mos blomkål og potet med en stavmikser eller lignende. Smak til med salt og pepper. Hold puréen varm.
Skjær opp tomatene i små terninger. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatene og tilsett kapers etter smak. Bland salsaen forsiktig sammen og gi den et lite dryss av frisk persille, hvis du har.
Servér kyllingen sammen med blomkålpuréen og topp det hele med tomatsalsaen. Drypp litt av stekesjyen fra kyllingen over, og server umiddelbart.
ENJOY!
Hei!
Det ser fantastisk godt ut!! Bruker du økologisk kylling?og isåfall hvilket merke?
Mmm! Ser väldigt gott och fräscht ut! 🙂
Laget denne retten i går, og erfarte at smøret smeltet og rant ut i formen under tiden i stekeovnen. Mulig det kan være lurt å få lukket åpningen med tannstikker e.l.
Tomatsalsaen smakte godt, det samme gjorde blomkålpureen
Hei Trine! Skal olivenoljen være extra virgin? Til salsaen.
Takk på forhånd:-)
«Gode olivenoljer» er jo ofte extra virgin. Bruk en DU synes er god, det er det viktigste i en salsa/salat. Lykke til!
Va knallgodt. Brukte kyllingfile uten skinn, men det smakte godt det og.
Hvor mange grader skal oven ha for å steke kyllingen i 15 min?
Sjelden jeg kommenter oppskrifter, men denne retten må bare folk få øynene opp for og prøve! Vi lager mye av maten din og dette tror jeg er en av mine nye favoritter! Den smørblandingen med hvitløk, sitron og basilikum var super deilig! Vi laget tomat og mozzarellasalat ved siden av med god olivenolje til og det ble så godt alt sammen. Stå på videre Trine!
Så gøy å høre at det falt i smak! Takk for din tilbakemelding!
Hei,
Nydelig og smakfull denne retten
Har du et godt vintips til denne?