Selv frossen torskefilet blir en høydare når den får følge med rikelig med friske og gode grønnsaker, oliven, kapers og ristede pinjekjerner. En enkel og velsmakende fiskerett på en helt vanlig tirsdag. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
400-500 g | torskefilet , i porsjonsstykker |
sitron | |
salt og pepper | |
olivenolje | |
1 | løk , i tynne båter |
1 | rød paprika , i strimler |
8 | cherrytomater , delt i 2 |
20 | sorte oliven |
kapers (litt, men kan sløyfes) | |
2-3 ss | pinjekjerner |
1 neve | blandet salat |
salt og pepper | |
pasta, poteter eller ris (forslag til tilbehør) |
SLIK GJØR DU
Legg fiskefiletene på et smurt ildfast fat. Drypp over litt sitronsaft og krydre med salt og pepper. Stekes ved 200 grader i ca 12-15 minutter, til den er passe stekt og såvidt faller fra hverandre.
Fres paprika og løk i litt olje, til løken er blank og mør. Tilsett tomatene, oliven, pinjekjerner og kapers og la det surre med til tomatene er gjennomvarme. Tilsett salat og eventuelt litt mer olivenolje, krydre med salt og pepper, og server umiddelbart.
Anrett torsken på en «seng» av grønnsaker og server med ønsket tilbehør.
Enjoy!
mmmm… ser godt ut. Takk for tips! Godt med litt inspirasjon til frossenfisken 🙂
Dette smakte utrolig godt, anbefales! Også så enkelt! Brukte Strøms torskefilet, den er jo akkurat som fersk. Hadde ikke pinjekjerner, men brukte gresskarkjerner i stedet. Takk for en flott blogg, delikate bilder og inspirerende oppskrifter.