Selv frossen torskefilet blir en høydare når den får følge med rikelig med friske og gode grønnsaker, oliven, kapers og ristede pinjekjerner. En enkel og velsmakende fiskerett på en helt vanlig tirsdag. Til to store og en liten trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400-500 g torskefilet , i porsjonsstykker
sitron
salt og pepper
olivenolje
1 løk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
8 cherrytomater , delt i 2
20 sorte oliven
kapers (litt, men kan sløyfes)
2-3 ss pinjekjerner
1 neve blandet salat
salt og pepper
pasta, poteter eller ris (forslag til tilbehør)

SLIK GJØR DU

Legg fiskefiletene på et smurt ildfast fat. Drypp over litt sitronsaft og krydre med salt og pepper. Stekes ved 200 grader i ca 12-15 minutter, til den er passe stekt og såvidt faller fra hverandre.

Fres paprika og løk i litt olje, til løken er blank og mør. Tilsett tomatene, oliven, pinjekjerner og kapers og la det surre med til tomatene er gjennomvarme. Tilsett salat og eventuelt litt mer olivenolje, krydre med salt og pepper, og server umiddelbart.

Anrett torsken på en «seng» av grønnsaker og server med ønsket tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Dette smakte utrolig godt, anbefales! Også så enkelt! Brukte Strøms torskefilet, den er jo akkurat som fersk. Hadde ikke pinjekjerner, men brukte gresskarkjerner i stedet. Takk for en flott blogg, delikate bilder og inspirerende oppskrifter.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste