Shawarma er en variant av tyrkisk kebab som brukes mye i Midt-Østen. Enkelt forklart så er en shawarma marinert og grillet kjøtt og grønnsaker innrullet i en kjempestor tynn lefse, eller du kan gjøre som meg og benytte hjemmebakte (store) pitabrød. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

Annonse

Ingredienser

MARINERT OKSEKJØTT

600 g storfekjøtt , feks entrecôte, i strimler
2 løk , i tynne ringer
2 fedd hvitløk , finhakket
1 dl olivenolje
1/4 ts chiliflak
1 ta paprikapulver
1/2 ts hel sort pepper
1 ts fennikelfrø
1 ts spisskummenfrø
1 ts korianderfrø
salt
frisk koriander , hakket (kan sløyfes)

TOMATCHILISAUS

1/2 dl olivenolje (ca.)
1/2 rødløk , finhakket
1/2 rød paprika , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili (eller mer), finhakket
1/2 ss tomatpuré
1 boks hermetiske tomater , hakkede
sukker (litt)
salt og pepper

SITRONDRESSING

2 dl creme fraiche
1-2 fedd hvitløk , finhakket
sitronsaft , litt + 1/2 ts finrevet sitronskall
sukker
salt og pepper

TILBEHØR

Pitabrød , shawarmalefser, chapatilefser eller tortillalefser
salat (med feks. hjertesalat, tomat og agurk)

SLIK GJØR DU

 

Kollasjer99

MARINERT OKSEKJØTT

Ha kjøttstrimler og løkringer i en plastpose som du plasserer i en passende bolle eller lignende. Rist pepperkorn, fennikelfrø, spisskummenfrø og korianderfrø i en tørr stekepanne på middels varme, og nyt samtidig den deilige duften. Knus krydderne i en morter. Ha krydderblandingen, samt chiliflak, paprikapulver og hvitløken oppi oljen, og rør godt sammen. Hell blandingen oppi plastposen, og klem forsiktig på posen slik at marinaden blander seg godt med innholdet. La det stå å marinere i minst en time. Stek kjøttet og grønnsakene (i to omganger) i varm stekepanne, til det har fått stekeskorpe, men fortsatt er litt rosa inni. Tilsett hakket koriander.

TOMATCHILISAUS

Fres løk og paprika i oljen, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpurèen og la den surre med et par minutter, før du tilsetter de hermetiske tomatene. La det stå å putre i ca 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Sausen kan serveres varm eller kald.

SITRONDRESSING

Rør sammen creme fraiche og finhakket hvitløk, og smak til med sitronsaft, finrevet sitronskall (kun det gule), sukker, salt og hvit pepper.

IMG_8574

SERVERING

Fyll ferske lefser eller pitabrød med kjøtt- og grønnsaksfyllet, sammen med blandet salat, og topp det hele med tomatchilisaus og sitrondressing. Enjoy!

IMG_8638

TIPS:

– Salaten kan evevntuelt erstattes med 1 rød paprika i strimler og 1/2 grønn squash i halvmåner, som marineres og stekes sammen med kjøttet.

Enjoy!

(Følg meg gjerne på facebook eller instagram hvis du vil ha regelmessige oppdateringer fra Kinaturen.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Det här låter gott! Det måste jag pröva! Jag älskar de här härliga smakerna, men har aldrig gjort just shawarma – däremot gör vi ibland libanesisk grillafton, som barnen älskar och kallar Arabian Night:) Fast ditt recept här låter enklare och snabbare, och går ju då även att göra en vardag.
  Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

 2. Nok en vellykket middag med en av dine oppskrifter 😉 denne anbefales varmt!!
  Må bare fortelle at kokeboken din er flittig brukt og anbefales til alle jeg kjenner 🙂

 3. Er du sikker på terminologien din her nå?

  Jeg var av den oppfatning at Shawarma er betegnelsen på behandlingen av kjøttet og ikke en rett i seg selv. Altså de store tårnene med kjøtt på spidd som man skjærer tynne skiver av og serverer i f.eks pita eller lefse. Shawarma er den arabiske varianten, Döner er den tyriske varianten og Gyros er den greske varianten, men meg forstått dreier det seg i alle tilfellene om skiver av kjøtt stablet på roterende spidd og grillet over lang tid.

  Jeg bare påpeker det ettersom slikt kjøtt i pita er det beste jeg vet, men det er tilnærmet umulig å oppdrive i Norge lenger og det man finner er biffstrimler eller kjøttfarse som ikke kan måle seg på smak eller konsistens i mine øyne. 🙂 Og det er desverre nesten umulig å lage hjemme.

 4. Hvor får en kjøpt krydderne til marinaden? Har lett og lett, men finner det dessverre ikke noen steder, heller ikke på Obs som er den mest assorterte butikken vi har her…

 5. Klarer ikke finne Fennikel frø og Koriander frø i noen vanlige butikker….
  Hvor må man for å finne dette?
  Spisskummenfrø er det samme som karve frø og Chilli flak er det samme som Red hot chilli pepper, om jeg har forstått det rett?
  Frister veldig å prøve denne retten men må finne krydderene først… 🙂
  Ellers Tusen Takk for en fantastisk nettside 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.